≫ 

Beogradski sajam od sutra u 8 sati počinje da prima prve pacijente pozitivne na korona virus

- To je sledeći logičan korak, da one sa blagim simptomima odmah šaljemo u privremenu bolnicu - poručila je premijerka Srbije

  • 13

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu sutra će od osam sati ujutru početi da prima prve pacijente pozitivne na korona virus, najavila je premijerka Ana Brnabić.

- To je sledeći logičan korak u odnosu na masovno testiranje, dakle ofanziva protov COVID19 - da testiramo više ljudi i da one sa blažim simptomima odmah šaljemo u privremene bolnice, pod lekarski nadzor - rekla je Branbić.

Kaže da je to najefikasniji način da se borimo protiv toga, da izlečimo te ljude, zaštitimo njihove porodice i da posle 14 ili 28 dana znamo da su izlečeni i da mogu da se vrate i da nastave da se bore sa svima nama.

Brnabić je rekla smo 22 dana u borbi protiv korona virusa, što znači u "sred-srede" i da su pred nama dve izuzetno teške nedelje.

- Imamo konkretan dokaz da mere zabrane kretanja za starije od 65 godina daju rezultate. Ako uporedimo sa Italijom, mi u Srbiji imamo 25,2 odsto registrovanih slučajeva starijih od 60 godina dok u Italiji 57,9 odsto. U grupi iznad 70 godina u Srbiji 9,1 odsto a u Italiji 39,5 odsto. U grupi iznad 80 godina 2,4 odsto dok je u Italiji 18,8 odsto - rekla je Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    27. mart 2020 | 19:54

    Svaka cast, ovo nema nigde u evropi, tamo pod satore supe, uzas. Svaka cast za Predsednika i sve ostsle koji su se potrudili da ovo urade i naprave. Nisam politicki orjentisan, jer politiku ne volim ali ovo je za pohvalu u ovom Trecem Svetskom Ratu

  • Miki

    27. mart 2020 | 20:12

    Ajde napunite ovo,dostignite broj,pa da zavrsavamo sa ovim i da zivimo opet koliko toliko normalno!

  • Soki

    27. mart 2020 | 20:00

    Jel samo pozitivne posle testiranja, ili i one sa blažim simptomima, što se može protumačiti kao netestirane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA