Vojnička disciplina: Ovako izgleda kućni red na Sajmu za obolele od korona virusa

Prvih 10 pacijenata primljeno je danas u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu

Beogradski sajam, korona virus

Foto: ATA Images

Prvih 10 pacijenata obolelih od korona virusa primljeno je danas u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu. Prijem pacijenata je počeo nešto posle 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima, uz pratnju policije.

Svi oni imaju i kućni red kog bi trebalo da se pridržavaju i koji počinje u 6 sati ujutru buđenjem i ustajanjem, saznaje Telegraf.rs. Od 6.30 do 8 sati pacijenti mogu da održavaju ličnu higijenu, a potom im se, od 8 do 9 sati, servira doručak. Naredna dva sata, do 11 sati, predviđeno je za lekarske preglede i terapije.

U isto to vreme, dakle od 9 do 11 sati predviđeno je i čišćenje i dezinfekcija prostorija u hali. Od 9 do 12 predviđene su slobodne aktivnosti (čitanje i slično). Pre ručka, predviđenog u terminu od 13.30 do 14.30, predviđeno je i vreme posvećeno održavanju lične higijene od 12 do 13.30.

BEOGRAD SAJAM BOLNICA BOLNICA NA SAJMU

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije/Slobodan Miljević

Posle ručka sledi još jedna doktorska vizita, pa slobodne aktivnosti. Vreme određeno za održavanje lične higijene predviđeno je i od 18 do 19 časova. A večera je od 19 do 20 časova. Sledi slobodno vreme i noćni odmor koji počinje od 22 časa i traje do 6 ujutru.

Pacijenti sa blagom kliničkom slikom na Sajmu

Na sajmu u Beogradu biće zbrinuti zaraženi pacijenti koji imaju blagu kliničku sliku, dok će oni za komplikacijama ili izraženom kliničkom slikom biti lečeni u bolnicama.

Prostor za boravak zaraženih obezbeđen je u halama 1, 3, 4 i 5. Vojska Srbije je dopremila oko 3.000 kreveta i ormarića, prostor između kreveta je ograđen paravanima, a na galerijama hala biće lekarske ordinacije sa rendgen aparatima.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Brnabić: Posle Austrije, ovo su najbolji uslovi u Evropi

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    Vi sto ste sluzili vojsku, niste Boga za bradu uhvatili. Cime se ponosite, nije mi jasno. Bili ste, super za Vas, nista Vas to ne cini sposobnijim od nekog ko nije. Navikli su neki ljudi na mnogo gore uslove i od ovog sajma i vojske. Verujem sad da je vecina Vas danas kilavija od prosecnog gradjanina.

  • Asad

    A gde spava vojska kad im uzese krevete...😂😂😂

  • Vanga

    Jel ima posete tamo....😁😁😁

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima