≫ 

U ovom trenutku je dr Stevanović rekao da je preminulo još 7 ljudi u Srbiji i napustio konferenciju

"Ono čega se bojim je da nije najgori u budućnosti. Čekaju nas još gori dani"

Crne vesti za Srbiju saopštio je danas dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike KCS. Još sedam preminulih, ukupno 23 osobe umrle od korona virusa. 

- Poštovani građani Srbije, braćo i sestre, danas je najgori dan za Srbiju. Imamo sedam novopreminulih pacijenata i 115 pozitivnih novoobolelih. Sa ovih novih sedam građana koji su preminuli, imamo ukupno 23 preminula. Ponavljam, ovo nam je u ovom trenutku najgori dan za Srbiju. Ono čega se bojim je da nije najgori u budućnosti.

Zaista nam se bliži scenario Italije i Španije

 

- Čekaju nas još gori dani. Ovo je rezultat nepoštovanja mera, preporuka, koje smo davali, kada smo molili i kumili. Ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo i prema sebi i prema drugima, nama se zaista bliži scenario Italije i Španije.

- Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti. I dalje se intenzivno družimo. I dalje pokušavamo da na bilo koji način izbegnemo mere koje su neophodne mere samoizolacije i distanciranja. Ako nastavimo tako da se ponašamo, nećemo moći da pomognemo našim sugrađanima. Žao mi je što su informacije ovakve. To je sve što u ovom trenutku imam da vam kažem. Ja sad moram da idem dalje da pomažem svojim kolegama koji po ceo dan provode u skafanderima i maskama da pokušamo da se borimo za one druge ljude koji su u jedinicama intenzivne nege - rekao je Stevanović.

Kolege epidemiolozi moraju da pokušaju da nađu kontakte svih koji su zaraženi, rekao je na kraju dr Stevanović.

Dramatični izrazi lica srpskog dr Hausa u najtežih dva minuta obraćanja:

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    31. mart 2020 | 15:32

    Svaka cast Dr Stevanovic. Hvala i gde cuo i gde necuo. Profesionalac svetskih razmera. Dokle da ubedjuje one koji razumeju sta treba raditi tek kad stignu na respirator.

  • Aca

    31. mart 2020 | 18:20

    Ne znam čemu ovakve izjave i širenje panike. Osuda naroda, nabijanje krivice. Nagrdite Kineze sto su izazvali sve ovo.... a ne jadan Srpski narod. Virus je rasiren vec mnogo pre dok ga vi niste ni smatrali ozbiljnim.

  • David Đorđe

    31. mart 2020 | 15:32

    24 sata policijski čas ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA