≫ 

Neko pokušava da izazove haos u Srbiji: Informacija da u sredu počinje policijski čas od 24h je laž

U poruci se nalazi i informacija da se pušta u rad sotfver preko koga će građani slati SMS-ove u kojima će tražiti odobrenje da napuste domove

korona sms poruke

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić, Telegraf

Društvenim mrežama, ali i putem aplikacija “Viber”, “WhatsApp” i SMS poruka kruži lažna informacija da od srede u ponoć počinje policijski čas u trajanju od 24 sata na teritoriji naše zemlje u sklopu mera za suzbijanje korona virusa.

U poruci se nalazi i informacija da se pušta u rad sotfver preko koga će građani slati SMS-ove u kojima će tražiti odobrenje da napuste domove, a zatim u odgovoru dobijati dozvolu, te će u slučaju kontrole policiji pokazati tu poruku.

Kako je potvrđeno portalu “Telegraf.rs” reč je o lažnom obaveštenju, a to je saopštio i ministar policije Nebojša Stefanović.

- Informacija koja kruži društvenim mrežama o tome da se sutra uveče uvodi 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu, lažna je vest. Policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi ovu lažnu vest - naveo u objavi na Tviteru ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 

Vlada Srbije se, takođe, oglasila povodom ove lažne vesti.

korona sms poruke

Lažni SMS / Foto: Telegraf

- Uznemirujući SMS koji su dobili brojni građani Srbije, a u kojem ih neko obaveštava da će sutra u ponoć biti uvedena potpuna zabrana kretanja, je neistina i širenje panike među građanima - saopštila je večeras Vlada Srbije.

Vlada je u hitnom saopštenju naglasila da će građani biti obavešte 48 sati unapred, ukoliko takva odluka bude bila doneta.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Jake kontrole policijskog časa: Zaustavljaju se vozila i kontrolišu pešaci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    31. mart 2020 | 23:36

    Gledala sam na Instagramu lajv rijaliti pevačice Kije Kockar zajedno sa preko 4500 pratilaca. Gospođa Kristina je više puta usmeno pustila tu "pouzdanu" vest i navodeći svoj primer indirektno apelovala na neophodnost pripremanja zaliha, drugim rečima, pozivala je indirektno na masovno okupljanje građana ispred supermarketa. Pa sad da vidimo ko će biti pošteđen, a ko procesuiran. Da li će opet biti dvostrukih aršina kao u slučaju prekršaja pevača Darka Lazića? Svi smo u nezavidnoj i neizvesnoj situaciji, ali neki ljudi, naročito medijske ličnosti, deluju zaštićeno... Dakle, eto vam startna pozicija odakle da počnete sa preispitivanjem porekla te dezinformacije kako kažete...

  • Uplašeni

    31. mart 2020 | 23:15

    A zašto ja dobijam sms (Krizni stab za suzbijanje zaraze bolesti COVID 19) u kome se kaže" da je situacija dramatična i da se priblizavamo scenariju iz Italije i Spanije". Da li ima zdrave pameti

  • Telci

    31. mart 2020 | 23:05

    A sad nije haos ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA