Novo pravilo i za šetnju kućnih ljubimaca stupa na snagu od sutra: Dva termina za izlazak

- Razumemo potrebe kućnih ljubimaca i onih koji vode o njima računa - rekao je Vučić na konferenciji za medije

  • 5
šetnja pasa foto: pixabay.com

Najnovijom odlukom Vlade Srbije uvedena je zabrana kretanja vikendom od 13 časova u subotu do 5 časova ujutru u ponedeljak. Pored te mere, juče je doneta i ona koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić okarakterisao olakšavajućom, a koja se odnosi na šetnju kućnih ljubimaca za vreme vanrednog stanja usled epidemije korona virusa.

- Od 23 do 01 sat u rasponu od 200 metara od mesta prebivališta i mesta boravišta biće dozvoljena šetnja kućnih ljubimaca. Ne od 8 do 9 uveče, ne u vreme kada se okuplja više ljudi. Razumemo potrebe kućnih ljubimaca i onih koji vode o njima računa - rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Pored toga, dr Darija Kisić Tepavčević na današnjoj konferenciji rekla je da će vlasnici pasa svoje ljubimce moći da šetaju i nedeljom u periodu od 8 do 10 časova ujutru, iako za sve ostale mera zabrane potpunog kretanja u istom periodu, i dalje ostaje na snazi.

Kako je predsednik sinoć istakao, ova mera stupa na snagu u subotu uveče.

Podsetimo, Vlada je najpre uvela meru koja je omogućavala vlasnicima pasa da svoje ljubimce šetaju u periodu između 20.00 i 21.00 sati.

Kada je ukinuta posle nekoliko dana, izazvala je gnev onih koji imaju kućne ljubimce, o čemu su izveštavali i američki mediji.

Video: Vučić: Ovo su tri nove mere posle sednice dva krizna štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nena

    3. april 2020 | 16:42

    kucni ljubimci setaju vise od penzionera.

  • gfghfg

    3. april 2020 | 16:53

    Dok oni uredjuju pravilo o kucicima dve nedelje, da li ce da izadju u 8 ili u 12, za to vreme ne mozes da udjes ni u jednu prodavnicu od guzve i da kupis najosnovnije a da se ne zarazis. Alo ljudi, ima nas kojima je stalo da starijima ne prenesemo virus, a ne mozemo da ih izbegnemo. Regulisite to! ...e mi se za kucice, reguliste najosnovnije.

  • m

    3. april 2020 | 18:20

    Nema nista protiv kerova!Alise mi nesvidja sto njihovi vlasnici pusteji da gaze po cvecu vrse nuzdu gdegod oni izaberu !A nas niko nepita pemzijonere stare dali mozemo za njihovim kerovim da pocisztmo!Nego kada im kazemo da paze da nepustaju po cvecu dobijemo jako odvratn odgovor! Svi vole po lepom da hodaju i cisom!Nemozemo sve keru zelje ispunti znase gde sta prepada cistociu nesmemo zanemariti od toga da bodemo zdraviji i lepsi izgled nasi gradova i sela!!! D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA