Situacija koja još nije viđena u Srbiji: Obolela baka kojoj dve godine niko nije ušao u kuću

Već se sumnja na to ko joj je preneo virus

  • 6
priboj Selo kod Priboja Foto: RINA

Prvi slučaj korona virusa potvrđen je u Priboju, međutim radi se o situaciji koja još nije viđena u Srbiji, jer je virus dobila starija meštanka sela Кukurovići koje se nalazi na samoj granici sa Crnom Gorom i udaljeno je oko 30 kilometara od centra opštine.

- Radi se o baki kojoj već dve godine niko nije ušao u kuću, niti se ona gde kretala. Sin joj je došao iz Beograda gde je radio na građevini, i on nije imao simptome virusa, ali pošta je baka pozitvna, sve su prilike da je to preležao na nogama i nesvesno preneo virus. On nije nigde išao dalje iz sela - kaže meštanin ovog sela za RINU.

Baba, baka, starica, starački dom Baki dve godine niko nije dolazio, nit se ona kretala Foto: Pixabay.com

U Priboju je ovo prvi slučaj virusa, ali i pored toga već danima je oko 2.000 ljudi u samoizolaciji, zbog svakodnevnih prelazaka administrativnih granica sa susednim državama, jer se ova opština na Limu nalazi između Crne Gore i Srbije.

- Кod nas je i veliki broj zdravstsvenih radnika u kućnom karantinu jer ih je sistem prepoznao kao sobe koje su prelazile u druge države. Iako kao predsednik opštine ne vidim logično objašnjenje za ovo, činjenica je da ono verovatno postoji. Mi radimo sve ostalo što je u našoj moći, prvi smo izvršili dezinfekciju svih javnih površina, zatvorili pijacu i nadam se da ćemo što bezbolnije proći u ovoj situaciji kad se borimo protiv nevidljivog neprijatelja - izjavio je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

U Zlatiborskom okrugu trenutno je zabeležno 15 slučejva zaraze, pored Priboja prvi slučaj zabeležen je i u Bajinoj Bašti, u Novoj Varoši evidentirano je još dva obolelela što je ukupno 4, u Užicu 3, u Požegi kao i u Čajetini dva slučaja i u Prijepolju i Sjenici po jedan.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kole svajcarska

    3. april 2020 | 18:03

    Vi iz grada nenoj da nam dolazite na selo ,kad niste dosad nemorate i sad

  • Ivan

    3. april 2020 | 17:55

    Doktori samo pricaju praznu pricu,pojma memaju o ovome virusu,samo pratite izjave sta su sve napricali od kad se virus pojavio u Kini pa do danasnjeg dana....

  • Miki

    3. april 2020 | 17:39

    Opet taj pusti Beograd!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA