Jedan grad u Srbiji je bio žarište korona virusa, ali sada imaju dobre vesti

Zabeleženo je i jedno kršenje policijskog časa

  • 2
koronavirus, korona virus

Foto: Tanjug/AP

Od 41 uzorka uzetih u Čačku, a koji su rađeni kod lica iz kućne izolacije, samo jedan je pozitivan na korona virus i reč je o osobi koja je došla iz inostranstva.

- Danas se uzimaju 33 uzorka, a Zavoda za javno zdravlje Čačak i dalje radi kontrolu kućne izolacije. U opštoj bolnici u Čačku trenutno se nalazi 12 pacijenata, jer je prethodnog dana 11 pozitivnih upućeno za Beograd, ne zbog težine kliničke slike već na osnovu preporuke Ministarstva zdravlja i rasterećenja bolničkih kapaciteta. Tri lica su prebačena na grudno odeljenje jer su bili negativni na COVID-19, a imaju upalu pluća - rekao je dr Luković, šef Radnog tima.

Broj rešenja o izolaciji u Čačku se postepeno smanjuje, a povećava na teritoriji Gornjeg Milanovca.

- Nema novih obolelih, ukupno je zaraženo pet Gornjomilanovčana, a broj lica u samoizolciji povećan je za dva. Imali smo još jedno kršenje policijksog časa, jer je lice nakon 17 sati vozilo u alkoholisanom stanju , odmah je ta osoba privedena i biće izvedena pred nadležne organe - izjavio je predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

Video: Humanost u doba korone: Mladi Jagodinci otvaraju javnu kuhinju koja će služiti starijim sugrađanima

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    4. april 2020 | 12:42

    Iz ove nesrece sto je zahvatio svet i nas mogu se videti mnogi nedostaci drustva iz svih aspekata,od privrede,medicine,opsteg stanja drustva ,obrazovanosti ,znanje elementarnih stvari itd......pametni ljudi koji uocavaju anomalije tih aspekata mogli podici sve to na visi nivo zarad boljeg zivota uopste,danas je ljudski um zataijio a cesto su na sceni izvotopireni umovi koji su rak rana danasnjeg sveta!

  • Gedza

    4. april 2020 | 16:49

    Ma Cacani su najjaci!Ne da sajkaca i vera u boga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA