≫ 

Valjevo posebno prate: Koronom zaraženo čak 11 zdravstvenih radnika, 180 u izolaciji

Stanje će se dalje pratiti, navela je dr Darija Kisić-Tepavčević

  • 3

Darija Kisić-Tepavčević, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut navela je na konferenciji za medije koja je održana danas kakvo je stanje u Opštoj bolnici u Valjevu gde su medicinski radnici zaraženi korona virusom.

- U Valjevu je sada 11 zdravstvenih radnika pozitivno. Njih 180 se nalazi u izolaciji. To je ustanova koja ima više od 1.241 zaposlenih, te je, ukoliko je potrebno, moguće izvršiti reorganizaciju u okviru ustanove ukoliko bude potrebe za tim - objasniča je dr Kisić-Tepavčević.

Kako je navela, 180 radnika Opšte bolnice u Valjevu još nije testirano jer još nije došao period kada je to neophodno uraditi.

- Kada istekne period samoizolacije, ukoliko ne dobiju nijedan znak respiratorne infekcije, tada će da budu testirani pre no što se ponovo vrate na radne zadatke - rekla je dr Kisić-Tepavčević.

Kako je poručila, za sada se prati dalje stanje u Valjevu.

Inače, Valjevo je jedno od 4 najveća žarišta korona virusa u našoj zemlji. Prema poslednjim podacima od 29. marta, u ovom gradu bilo je 50 inficiranih Covid19 virusom.

U Valjevu je i zabeležen jedan smrtni slučaj 31. marta. Na KBC Dragiša Mišović u Beogradu preminuo je episkop valjevski Milutin u 71. godini života.

Podsetimo, u Srbiji je do sad preminula 51 osoba od posledica korona virusa.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Kon o pacijentima koji su pušteni na kućno lečenje sa prepisanim antibioticima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • рагнер

    6. april 2020 | 01:54

    Ај још један снс митинг...

  • 😷😷😷😷😷

    5. april 2020 | 17:29

    Izolacija treba da bude van kuce,jer ce zaraziti sve ukucane koji mogu da izlaze a oni ce zarazite neke trece,cetvrte i nigde kraja

  • Djole

    5. april 2020 | 17:25

    A sta je bilo sa običnim građanima ima li vesti oko toga pošto niko o tome ne priča? Jedan isti broj stoji non stop. Uzorci se šalju a rezultata nema. Sinoć je direktorka doma zdravlja iz Valjeva rekla da se medicinsko osoblje poslednje testira pa me interesuje da li su gotovj uzori ljudi koji leže h bolnicama ili je ovo samo za medicinare?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA