≫ 

Na Bežanijskoj kosi zaražen pacijent koji ima akutnu leukemiju, tri lekara i tri medicinske sestre

Poražavajući podaci

  • 2
KBC Bežanijska Kosa - poliklinika

Foto: Milena Đorđević

"Što se tiče Narodnog fronta, nemam podatak da je nastalo pogoršanje kod onih koji su kovid pozitivni. Za Dragiše Mišović nemam neposredne podatke da je bilo nešto posebno, treba dodati da je na Bežanijskoj kosi kod jednog pacijenta konstatovan da je kovid pozitivan, sa akutnom leukemijom, nastavio tamo da se leči. Još kod troje ima sumnje na kovid iako su nalazi negativni. Oni su izolovani u zatvoreni deo endokrinologije", objasnio je dr Kon.

Zbog toga, kako je rekao, testirano je još 10 zadravstvenih radnika, pozitivni su tri lekara i tri medicinske sestre.

- Nisu na istom odeljenju. Oni su izdvojeni, prate se njihovi kontakti. Biće dodatno testirani ako pokažu simptome, tamo je sprovedeno odvajanje, to je no-covid bolnica, jer u ovoj situaciji oni nemaju adekvatnu zaštitinu opremu koja se planira za kovid bolnice. Tražie se dodatna sredstva zbog ovakve situacije... - rekao je dr Kon.

- U Opštoj bolnici Valjevo je 11 zdravstrvenih radnika pozitivno na KOVID19 - dodala je Darija Kisič Tepavčević.

- U Ćupriji je 40 zdravstvenih radnika pozitivno, sedam hospitalizovano, ta bolnica ukupno broji 880 zaposlenih - istakla je Tepavčević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    5. april 2020 | 16:18

    Ovo postaje epidemija u epidemiji.Zdravstvo i vojska i policija.Koja delatnost je sledeća? Nešto škripi po pitanju zaštite onih na "prvoj liniji fronta".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA