≫ 

"Smrt sugrađanina posledica je prvog talasa epidemije u Čačku. Nekad struka i želje nisu dovoljne"

Šef Radnog tima za širenje zaraze na teritoriji Čačka dr Mihailo Luković rekao je da su pacijenti koji su na respiratoru posledica događaja od pre 15, 20 dana

  • 0

Video: Trenutno stanje u Čačanskoj bolnici obolelih od korona virusa

Smrt sugrađanina, koji je u subotu preminuo od posledica infekcije korona virusom u klinici u Kragujevcu, posledica je prvog talasa epidemije koji je zadesio Čačak i kojim smo svim silama pokušali da sprečimo, izjavio je šef Radnog tima za širenje zaraze na teritoriji Čačka dr Mihailo Luković.

On je porodici i prijateljima preminulog Zorana Ivanovića (48) u ime tela kojim rukovodi izjavio najiskrenije saučešće.

Nažalost, ima trenutaka kada ni struka ni naše želje nisu dovoljne da bi se spasio život - rekao je dr Luković.

On je istakao da se preminuli Čačanin zarazio u kontaktu sa drugom osobom.

Šest naših sugrađana trenutno je na respiratoru u nekoj od medicinskih ustanova tercijarnog nivoa i svi oni su u kritičnom stanju. Mi trpimo posledicu onoga što se događalo na početku. Pacijenti koji su na respiratoru su posledica događaja od pre 15, 20 ili mesec dana - izjavio je dr Mihailo Luković.

Luković je gostovao i u programu TV Prva iz studija Glasa Zapadne Srbije u Čačku, gde je naglasio da je ohrabrujući znak okolnost da u subotu nije primljen nijedan pacijent na infektivno odeljenje čačanske bolnice.

- Voleo bih da budem stopostotni optimista, ali ne mogu. Jeste dobar znak to što je primetan trend da se smanjuje broj primljenih u bolnicu. Verovatno je da će mere koje su preduzete u vidu socijalnog distanciranja i policijskog časa dati određeni rezultat i to pokazuju ovi parametri koje svakodnevno pratim - rekao je on.

Ipak, kako je dodao, "ne opuštamo se".

- Spremni smo i na gore scenarije. Imali smo mnogo crnje prognoze, moram da priznam. Sada nas pitaju zašto kreveti u plavoj hali, zašto Dom učenika ako je situacija relativno mirna? Kada imate apokalipsu u Italiji, kada imate posla sa nečim što ne poznajete, vi morate da ste spremni. Mi smo bili spremni i mislim da smo postigli određene rezultate - rekao je dr Luković tokom gostovanja u programu TV Prva.

Video: Dve komšinice iz Čačka preko užeta jedna drugoj dodaju kiflice i pitu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA