≫ 

Da li će za Vaskrs biti uvedena zabrana kretanja 24 sata? Struka je obrazložila svoj jasan stav

Mišljenje je da je u narednih 8 do 10 dana veoma važno da se potpuno zabrane kontakti

  • 85

Na današnjoj konferenciji za novinare povodom korona virusa epidemiolog Predrag Kon je, povodom pitanja o novim merama za vaskršnje praznike kazao da bi 24-časovnu zabranu kontakata trebalo uvesti već sada.

- Mi se sada nalazimo u tom maksimumu, to je narednih 8 do 10 dana. Ako se budu sprovodile takve mere, ako govorimo sada konkretno o zabrani kretanja 24 sata, po meni lično, znači ovo nije raspravljano još, to ima smisla samo za Beograd i eventualno neka žarista koja su dodatno ispitana. Nema potrebe, ukoliko svi shvate da je bolje da ostane, ne bez policijskog časa, a da se svi tako ponašamo, onda možda zaista i ne treba - kazao je Kon.

Međutim, dodao je i sledeće:

- Što se mog predloga tiče, on je potpuno jasan, 24 časa u narednih 8 do 10 dana apsolutne zabrane kontakata, ako mora onda i kretanja, ali kontakata da - kazao je epidemiolog Kon.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NENAD

    7. april 2020 | 16:52

    Pojačati maksimalnu izolaciju samo na velikim žarišta Beograd, Niš N.Sad a sela osloboditi da bi ljudi mogli da završe radove u poljima.

  • Miki

    7. april 2020 | 17:22

    Da li je krizni stab nesto preduzeo povodom ovih radova na privatnim gradjevinama na Vracaru sa po desetak radnika,zasto oni imaju dozvolu da rade,da li ste svesni posledica?Nemojte poske nisno znali,to su trivijalne stvari gore je kada dvoje izadju u setnju u sumu....

  • Kiki

    7. april 2020 | 17:32

    Moram u Crkvu na pricest 48 dana postim... Moram Gospod je jedini lekar duse i tela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA