Medicinska škola u Novom Pazaru postaje bolnica: Moći će da primi obolele od korona virusa

Za samo nekoliko dana, u Novom Pazaru inficirano je 25 osoba, među njima i četvoro dece

  • 3
Novi Pazar Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Novopazarci zaraženi koronom, koji imaju lakše simptome, biće smeštani u ovdašnju Srednju medicinsku školu "Dva heroja", gde će imati sve uslove za lečenje. U toku je opremanje prostorija škole krevetima, posteljinama i odgovarajućim nameštajem, a gradu u opremanju pomažu i ovdašnja preduzeća i preduzetnici, pišu Novosti

Za samo nekoliko dana, u Novom Pazaru inficirano je 25 osoba, među njima i četvoro dece. Tri pacijenta sa nešto težim simptomima upućena su u kragujevački klinički centar, a neki sa lakšim simptomima poslati su na Beogradski sajam, što je među građanima izazvalo prilično uznemirenje i zahteve da u izolaciji i na lečenju budu u svom gradu.

U opciji za smeštaj bila je i sportska hala "Pendik", ali je na kraju, u dogovoru sa lekarskim ekipama koje su stigle iz Beograda i Kragujevca, pala odluka da bolnica-karantin bude u Medicinskoj školi koja je od Opšte bolnice udaljena samo stotinak metara.

Kako ističe dr Meho Mahmutović, direktor Opšte blnice u Novom Pazaru, za lečenje obolelih od COVID-a 19 u ovoj ustanovi spremno je stotinu kreveta, a još 220 mesta je na raspolaganju u Specijalnoj bolnici "Novopazarska banja". Pošto je virus ušao u više novopazarskih porodica, strahuje se da će se broj zaraženih iz dana u dan povećavati.

Za svaki slučaj, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u ovaj grad dopremio 10 kliničkih i tri transportna respiratora, a iz Kine će stići još pet "veštačkih pluća". Novopazarci se ipak nadaju da svi ovi respiratori neć biti potrebni i da će epidemija brzo biti stavljena pod kontrolu.

Video: Vučić u Novom Pazaru uručio respiratore za bolnicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pazrac

    8. april 2020 | 08:44

    Kada direktor ZZJZ u N. Pazaru tvrdi da nema obolelih a onda odjednom 12 obolelih. Kada se nisu pratili došljaci iz inoatranstva. Verovatno mu je nekinrodjak ovaj albanac koji je bio nosilac virusa pa je hteo da ga prikrije. Ugrožena zdravstvena bezbednost gradjana N. Pazara.

  • VladimirR

    8. april 2020 | 08:22

    Samo neka im zabrane domine! Od toga je zlo i nastalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA