≫ 

Najlepše petunije i muškatle u Šumadiji: Krase bašte i terase izbirljivih domaćica

Cveće vrednih Lukića svake godine ima svoje kupce, ali ove godine ipak će morati, kao i većina proizvođača da ga prodaju onlajn

  • 2
Aca Lukić Foto: RINA

Na hiljade saksija baštenskog i balkonskog cveća svakog proleća proizvede se u sedam plastenika porodice Lukić iz Donje Trnave kod Topole. Na oko 800 kvadrata površine rastu možda i najlepše muškatle i petunije u Šumadiji. Cveće vrednih Lukića svake godine ima svoje kupce, ali ove godine ipak će morati kao i većina proizvođača da ga prodaju onlajn.

- Cele godine smo u ovom poslu, ja, supruga i naši sinovi, a najveća prodaja je upravo u proleće kad stiže prvo sezonsko cveće. Sve što proizvedemo moramo i da prodamo kako bi nešto zaradili ali sada kada je pijac zatvoren prodaju smo morali da organizujemo na drugi način - kaže glava porodice Aca Lukić.

Aca Lukić Foto: RINA

U ovo teško vreme najbolje do izražaja dolazi ona narodna poslovica "ko umije njemu dvije", a tako bi se s pravom moglo reći za cvećare iz Trnave koji su pijac zamenili za pametan telefon, a prodaja reklo bi se – ide solidno.

- Najbolje prolaze muškatle, petunije, ledeno srce. Naši prijatelji pogledaju, jave nam se, pitaju za cenu, dogovorimo se i ja im na kućnu adresu odvezem cveće. Domaćice ne mare za koronu, žele da imaju cvetne terase i bašte - priča nam ovaj vredni domaćin.

Aca Lukić Foto: RINA

Hoće li ovakav način prodaje nadomestiti pijacu niko nije siguran. Ali, rad i upornost se uvek isplate, pa ostaje nada da će tako biti i sada.

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nene

    9. april 2020 | 13:49

    Zasto produkcija nije napisala nesto vise kako doci do ovog coveka i naruciti cvece???

  • Marijana

    9. april 2020 | 13:25

    Postovana redakcijo dajte malo vise ovakvih tekstova.Sa uzivanjem sam citala.Obozavam cvece bas sa velikom ljubavlju ga gajim.Kada sam u mom cvetnom carstvu zaboravim na sve,cak se i ne setim da hara ova prokleta corona.Kao sto kineska poslovica kaze:Ako zelis biti srecan ceo zivot gaji cvece .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA