≫ 

U ustanovi za odrasle sa mentalnim teškoćama 11 zaraženih koronom - 7 zaposlenih i 4 korisnika

Testirana ukupno 21 osoba

  • 0
DOM ZA SMEŠTAJ ODRASLIH LICA BLACE - TRBUNJE DOM ZA SMEŠTAJ ODRASLIH LICA BLACE - TRBUNJE / Printskrin: Youtube/Milan Radojevic

U Ustanovi za smeštaj odraslih i starijih sa intelektualnim i mentalnim teškoćama u Trbunju kod Blaca, 11 osoba pozitivno je na korona virus, saznaje “Blic”.

U pomenutoj ustanovi smešteno je 75 korisnika, a ukupno zaposleno 42.

- Testirana je ukupno 21 osoba. Od 13 zaposlenih, sedam je pozitivno na koronu, i od osam testiranih korisnika njih četvoro je pozitivno. Zaraženi korisnici starosti su 27, 31, 32 i 56 godina - kaže izvor “Blica”.

Kako prenosi medij, naloženo testiranje svih korisnika i zaposlenih.

- Pozitivni na test su izolovani, ali jos uvek nisu hospitalizovani, očekuje se hospitalizacija u toku dana. Ostali korisnici stabilno su i bez simptoma - kaže isti izvor.

U Ustanovi za smeštaj odraslih i starijih sa intelektualnim i mentalnim teškoćama poručili su da korisnici ne napuštaju ustanovu, da su posete zabranjene, te da se redovno snabdevaju rukavicama, maskama i dezinfekcionim sredstvima.

Video: Kon: Volim što je Tiodorović optimističan, ali brojke su brojke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA