≫ 

Umrla baka Miroslava koja je pre samo dve nedelje rasplakala Srbiju

Bezuspešno je pozivali telefonom

  • 6
Miroslava Lazin Foto: Printscreen Youtube/ RTVDelta

Miroslava Lazin, baka koja je pre dve nedelje rasplakala naciju u video snimku koji je napravila Opera SNP, preminula je u svojoj 90. godini. Baka Miroslava bila je jedna od starijih Novosađanki koje su solisti Opere SNP iznenadili muzičkim poklonom koji joj je stigao zajedno sa namirnicama.

- Kada je naša volonterka pozvala baka Miroslavu i ona joj se nije javila, pozvali smo policiju i njenu ćerku koja takođe ima 70 godina i ne izlazi iz stana! Kada su došli u stan našli su baka Miroslavu mrtvu u krevetu. Tužni smo zbog bakine smrti ali nam je drago što smo joj olakšali i ulepšali zadnje nedelje života! - kaže Ivana Rajinac iz Call-centra Color Media Communications, prenosi nshronika.

Baka je desetak dana ranije za portal nshronika rekla da joj u danima izolacije mnogo znači pomoć volontera, te da je ranije bila član Izvršnog veća, tokom 33 godine, kao i da je pre više decenija ostala udovica zbog čega je navikla da mnoge stvari obavlja sama.

- Ja sam dijabetičar pa moram strogo da vodim računa o tome kako se hranim, a u nabavci namirnica, kao i vode i lekova, pomaže mi jedna divna volonterka koja me obilazi, a zahvaljujući kojoj sada imam i ručak.

Pošto ne smem i ne mogu da izlazim svaka vrsta pomoći mi ovih dana veoma znači, a volonteri su veoma srdačni i divni prema meni i ova divna devojka, Dajana i ja, smo se već i sprijateljile - kaže Miroslava i napominje da ju je veoma dirnulo kada ju je nastup pred vratima toliko dirnuo da nije mogla da zadrži suze.

U njeno ime volonterima su se obratili ćerka i zet, oboje u kategoriji starijih od 65, zbog čega joj sami nisu mogli pomoći.

Video: Ovako izgleda distribucija paketa za najugroženije Beograđane: Penzionerima ovo mnogo znači

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hvala volonterima i pozorištu

    11. april 2020 | 01:55

    Iskreno saučešće porodici i neka počiva u miru! I mene je rasplakala dok sam gledala video, drago mi je što su otišli baš kod nje i potrudili se da joj ulepšaju dane u izolaciji.

  • Klimt Bec

    11. april 2020 | 00:16

    Pocivajte u Miru Bozijem familiji iskreno saucesce

  • Guess

    10. april 2020 | 23:46

    I na mene je ostavila jak utisak. Jako mi je zao. Moje iskreno saucesce porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA