I četvoro dece među zaraženima u Novom Pazaru

Deca su zbrinuta u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu

  • 1
Dete, devojčica, koronavirus, maska Foto: Tanjug/AP

U Novom Pazaru 32 osobe zaražene su korona virusom, a među njima i četvoro dece, koja su sada zbrinuta u KBC Dragiša Mišović u Beogradu, kaže direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović.

On je naglasio da su zaraženi sa blažom kliničkom slikom, koji su bili na Sajmu u Beogradu, juče vraćeni u Pazar i zbrinuti u privremenoj bolnici koja je napravljena u srednjoj Medicinskoj školi.

NOVI PAZAR VUČIĆ OBRAĆANJE ALEKSANDAR VUČIĆ direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović / Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Kaže da od samog početka mnogi građani nisu ozbiljno shvatili situaciju, ali da se sada mere bolje poštuju u tom gradu.

To što je Opšta bolnica u Novom Pazaru dobila deset kliničkih i tri transportna respiratora, navodi da je jedna od najvažnijih pomoći poslednjih 20 godina.

- Imali smo tri respiratora. Svaka bolnica i centar koji nema respiratore je direktno ugrožen - naveo je on za Tv Pink i dodao sa se u bolnici u Pazaru trenutno zbrinjavaju srednje teški pacijenti, a da se teški transportiju u Kragujevac.

Video: Završeno opremanje privremene Covid-19 bolnice u Novom Pazaru, uskoro stižu prvi pacijenti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA