≫ 

Muškarac iz Arilja nije imao temperaturu, ni kašalj. Saznao je da ima koronu i umro u istom danu

Od inficiranja novim virusom do sada su na teritoriji Zlatiborskog okruga preminule tri osobe, prosečne starosti od 70 godina

  • 22
temperatura, prehlada, bolest, krevet, muskarac lezi u krevetu groznica Foto: Shutterstock

Opština Arilje dugo je odolevala zarazi i bila jedna od retkih u kojoj nije potvrđen nijedan slučaj korona virusa. Međutim, juče je registrovana prva zaražena osoba, muškarac (68) koji je ubrzo preminuo u užičkoj bolnici od posledica inficiranja.

- Još uvek se ispituje gde je mogao da se zarazi. Ono što je otežalo situaciju jesu netipični simptomi. Imao je bolove u želucu, mučninu i povraćanje. Nije ni kašljao, niti imao temperaturu, čak se i sam odvezao do Doma zdravlja u Požezi. Sve nas je pogodila vest o smrti našeg sugrađanina. Svi koji su bili sa njim u kontaktu u obaveznoj su izolaciji - izjavio je Miloš Nedeljković predsednik opštine Arilje.

U ovoj maloj opštini Zlatiborskog okruga sve mere u sprečavanju širenja korona virusa preduzete su od početka vanrednog stanja u državi.

- Svakodnevno se vrši dezinfekcija javnih površina, kako na gradskom tako i na seoskom području. Građani su disciplinovani i ne krše mere zabrane - istako je Nedeljković.

Od inficiranja novim virusom do sada su na teritoriji Zlatiborskog okruga preminule tri osobe, prosečne starosti od 70 godina.

Video: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Telegraf.rs/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    11. april 2020 | 14:30

    Zar ne postoji mogućnost da je umro od nečeg drugog, iako je bio pozitivan na koronu? Hoću da kažem da korona možda nije bila uzrok smrti.

  • ime

    11. april 2020 | 14:36

    Zasto su ljudi koji su bili sa njim u izolaciji pobogu, pa nas vodja se svrcka okolo iako mu je sin oboleo, zasto ovi drugi moraju u izolaciju? Ja verujem vodji i ako on ne mora, onda zasto bi jos neko morao! Mozda su i oni bili sa ovim u kontaktu sa bezbedne udaljenosti

  • 🤔🤔🤔

    11. april 2020 | 15:50

    Umre li iko od necega drugog osim korone ovih nedelja???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA