≫ 

Preminula još jedna doktorka: Dušanka je bila ugledni leskovački infektolog, zaražen je i njen muž

Doktorka Živković je tokom svoje bogate profesionalne karijere duže od dve decenije bila i načelnica Službe za infektivne bolesti bolnice u Leskovcu

  • 10
Dušanka Živković Doktorka Dušanka Živković. Foto: Jugmedia

Doktorka Dušanka Živković, infektolog Opšte bolnice u Leskovcu, prva je žrtva infekcije virusom korona u ovom gradu i Jablaničkom okrugu.

Preminula je u subotu, oko 11 časova, u beogradskoj bolnici "Dr Dragiša Mišović" gde se u poslednjih desetak dana borila sa opasnim virusom, potvrđeno je za "Novosti" iz izvora bliskih njenoj porodici.  

Informaciju o smrti doktorke potvrdio je u međuvremenu Sindikat lekara i farmaceuta i pozvao kolege da joj u ponedeljak odaju počast minutom ćutanja.

Doktorka Duda, kako su je zvali, bila je među onima koji su se, kao vrsni profesionalci, suprostavili opakom virusu. Iako je imala uslove za odlazak u penziju ostala je na svom radnom mestu kako bi sa mlađima od sebe delila višedecenijsko iskustvo, ali ih je sve zajedno zatekla korona. Uvek je pomogala kolegama sa kojima je provela radni vek i pacijentima kojima se nesebično davala.

Doktorka Živković je tokom svoje bogate profesionalne karijere duže od dve decenije bila i načelnica Službe za infektivne bolesti bolnice u Leskovcu. Opisuju je kao staloženu, pristupačnu i nenametljivu osobu koja je bila veoma posvećena porodici i poslu. Ona je supruga dr Dragoljuba Živkovića, prvog predsednika opštine Leskovac izabranog posle petooktobarskih promena i redovnog profesora na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Kako je potvrđeno iz izvora bliskih porodici i profesor Živković, inače odbornik u aktuelnom sazivu Skupštine grada Leskovca, je inficiran virusom korona. On je već nekoliko dana na Infektivnoj klinici u Beogradu a, prema poslednjim informacijama, njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Doktorka Dušanka Živković, koja je bila među prvim zdravstvenim radnicima u Leskovcu koji su zaraženi virusom korona, biće sahranjena u Leskovcu. Osim supruga za sobom je ostavila i ćerku.

Video: Lončar o obolelim medicinarima u bolnici u Prokuplju

(Telegraf.rs / Foto: Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    11. april 2020 | 19:34

    Laka joj crna zemlja heroj

  • Logika

    11. april 2020 | 20:03

    Pa ovo je heroj naš bila, ja sam ležala na našoj klinici infektologije pre izvesnog vremena, bila je glavna sestra i doktor na pulmologiji. Ekstra osoba. Žao mi je, i saučešće ćerki i suprugu. Mnogo je lepa.

  • KALIMERA

    11. april 2020 | 19:31

    NAZALOST

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA