≫ 

Andru je 2 dana pre uvođenja vanrednog stanja istekao ugovor o radu: On je, ipak, u žarištu korone

Mogao je ovaj Prijepoljac, otići kući, biti na bezbednom i čekati da sve ovo prođe, ali – nije!

  • 15
Andro Obradović, Prijepolje, volonter FOTO: RINA

Lekari, sestre i svi ostali medicinski radnici svakodnevno su u samom žarištu korona  virusa. Leče i pružaju svu potrebnu pomoć zaraženima, ponekad čak ne misleći ni na svoje zdravlje, jer za to su se školovali i položili zakletvu. Međutim,  Andro Obradović nije po struci medicinar, sanitetski automobil vozi nekoliko godina, a samo dva dana pre uvođenja vanrednog stanja, 13. marta, istekao mu je ugovor.

Mogao je ovaj Prijepoljac, otići kući, biti na bezbednom i čekati da sve ovo prođe, ali – nije!

Od prvog dana prijavio se da volontira i vozi sve medicinske radnike tamo gde je neophodno.

- Znao sam kakva je situacija i koliko se ti ljudi bore za sve pacijente. Nisam to sve mogao da gledam, a da sedim kod kuće i zato sam odlučio da pomognem, da se nađem u ovom teškom trenutku. Dosta njih živi u prigradskim naseljima, nemaju prevoz kako da dođu i vrate se kući sa posla i zato sam ja tu, dobili smo sve potrebne naloge za vožnju tokom policijskog časa -izjavio je Andro za RINU.

Ovaj Prijepoljac kaže da nije lako biti na prvoj liniji front. Medinski radnici daju sve svoje napore kako posledice korona virusa bile što manje, rade ponekad i više od 12 sati dnevno i zato oni jesu pravi heroji današnjice.

Andro Obradović, Prijepolje, volonter FOTO: RINA

- Vidi se neverovatni timski rad i uzajmna podrška. Svi su kao jedan i samo tako verovatno i možemo pobediti sve ovo što nas je snašlo -  kaže Andro.

U Prijepolju do sada ima devet zaraženih osoba, što je visok broj imajući u vidu broj stanovnika koji živi u ovoj opštini.

Video: Kisić-Tepavčević: Vrlo verovatno nijedan region naše zemlje nije pošteđen

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    13. april 2020 | 08:19

    Pokusava covek da sacuva posao...

  • Boki

    13. april 2020 | 08:18

    Sada coveku dati ugovor za stalno

  • Miki

    13. april 2020 | 08:18

    Nije jedini,i mojoj ženi je istekao ugovor,a radi na prijemu bolesnih od korone.. i nikom ništa..niti ko pominje produžetak ugovora,niti da se da rešenje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA