≫ 

U Srbiji od korona virusa obolele 4.054 osobe: Rekordan skok zaraženih, 424 u jednom danu

Ovo je najnoviji presek stanja

Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

U Republici Srbiji je do 15 časova 13. aprila registrovano ukupno 4.054 potvrđenih slučajeva COVID 19. Preminulo je još pet osoba, pa je ukupan broj žrtava 85.

U poslednja 24 časa potvrđena su nova 424 slučaja zaraženih, što je najveći broj do sad u jednom danu. Najveći deo novoobolelih pacijenata su štićenici Gerontološkog centra u Nišu, njih 140.

Na respiratoru je 138 pacijenata.

U poslednja 24 časa testirano je 2.646 osoba, hospitalizovano je 2.890 ljudi.

Iz Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije saopšteno je danas da su kapaciteti popunjeni, da su svi respiratori zauzeti, a da je 15 pacijenata na intenzivnoj nezi.

Korona virus odneo je prvi žrtvu i u Topoli, a petu u Čačku.

Policija je danas u Nišu uhapsila M.S. (47) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenja zarazne bolesti. Sumnja se da on kao zamenik direktora nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti COVID 19, usled čega je u ovoj ustanovi zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih - saopštila je niška policija.

Video: U poslednja 24 sata umrlo još pet osoba od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shampita

    13. april 2020 | 17:58

    Ja bih lepo na tri nedelje uvela apsolutni policijski cas kao preporuku. Rekla unapred ljudima da nabave sta im treba za 3 nedelje izolacije. Ko ne zeli da sedi kuci nek izadje bez straha da ce mu neko pisati kaznu, hapsiti i sl. Za njih bi trebalo da rade kafici i restorani sve normalno( naravno vazi za ugostitelje koji to hoce). Lepo popisala sve one koji vise ne mogu da izdrze u karantinu. Ako im se nista ne desi super ako se razbole nema lecenja. I vuk sit i ovce na broju(posle sprovesti popis stanovnistva)

  • Markez

    13. april 2020 | 15:59

    Ovde se vise ne zna ko sta radi, ko sta prica, Vucic jedan dan govori jedno drugi dan drugo...

  • postar

    13. april 2020 | 15:46

    Hahahaha bravo za mere. Bravo za nesosobnu vlast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA