≫ 

Na čemu se zasniva "srpski scenario", koja su 3 faktora ključna u borbi i koja je karika najslabija?

Sa vrha države i iz tima stručnjaka ponovo upućena molba građanima

  • 6

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković govorio je na današnjoj konferenciji za medije o tri karike koje  su ključne za tzv. "srpski scenario" u borbi protv epidemije korona virusom.

- Mere smo uveli na vreme, kako je trebalo, intenzitetom koji je zahtevala epidemiološka situacija - naveo je prvu: - Druga karika je lična i zdravstvena oprema koji imaju svi naši zaposleni, a koji su u kontaktu sa velikim brojem obolelih.

I treća, možda, najznačajnija karika, jesu svi oni koji se u našim bolnicama i domovima zdravlja bore za živote građana.

Ujedno, dodao je najslabiju kariku. Reč je, o kako je naveo, malom broju onih koji ne poštuju mere.

- Najslabija karika je nepoštovanje mera koje su jedine svrsishodne za konačnu pobedu nad virusom. Pridržavajte se strogo mera, vodite računa o socijalnoj distanci, javite se lekaru, a zdravstveni sistem će vam pomoći da sa što manje komplikacija pobedite bolest - poručio je Gojković.

Video: U poslednja 24 sata umrlo još pet osoba od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Армаггедон

    13. april 2020 | 16:51

    Држава у којој је уведен ригорозан полицијски час,где полиција хапси и експресно осуђује све који не поштују мере.И поред свега тога криви поједине грађане да не поштују исте.И које сад луд?

  • Laki

    13. april 2020 | 15:58

    Verni gospodarev podanik, bruka casne ljude! Nista ti nisi kriv, nije nase, nasli smo... Samo narod je kriv, sram da vas bude!

  • Mix

    13. april 2020 | 16:22

    Kad ovog vidim niko nista ne mora da mi kaze..uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA