≫ 

Kakve posledice može da ima ublažavanje mera od sutra i da li je moguć negativan uticaj na krivu?

- Pooštravanje odnosno ublažavanje mera isključivo zavisi od epidemiološke situacije - rekao je Gojković

POLICIJSKI ČAS BEOGRAD POLICIJA NA ULICI Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na redovnoj konferenciji za medije povodom epidemije korona virusa u Srbiji na pitanje Telegrafa da li bi popuštanje mera moglo negativno da utiče na epidemiološku krivu, samim tim što je omogućeno slobodno kretanje duže za sat vremena, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je rekao da sve zavisi od samih građana i da kako se mere popuštaju tako mogu biti ponovo pooštrene. 

Kretanje broja umrlih od korona virusa, crveni grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

- Zavisi od epidemiološke situacije, kao što su donošene postepeno tako se i ublažavanje donosi postepeno. U zavisnosti od situacije, i procene stručnih služni, epidemiolških podataka koje svaki dan analiziramo donećemo preporuke. Sad sve zavisi od nas na koji način ćemo sve pokušati da u sledećem vremenskom periodu budemo maksimalno odgovorni, strpljivi i tolerantni i da brzo u tom delu silaska krive nemamo iskakanje i povećanje broja obolelih - rekao je Gojković.

Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

On je kazao i da ćemo se u tom slučaju vratiti na mere koje su važile do sada.

- Želim da naši građani shvate da je korona virus uzeo naš svakodnevni deo života, ali je delu naših građana uzeo život i zato molim da budemo obazrivi i oprezni, tolerantni i strljivi jer je to jedini put kojim ćemo se iz krize izvući sa što manje posledinca - zaključio je Gojković.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Penzioneri uskoro dobijaju dozvolu za kretanje, Kon objasnio ogromnu promenu u toku policijskog časa

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    20. april 2020 | 17:44

    I nju cemo da hapsimo.

  • Rastko

    20. april 2020 | 17:16

    Pritisla vas situacija u dzepu SVE.

  • Zvrk

    20. april 2020 | 18:27

    Pa naravno da ima hahhaha......pustate penzionere 3x nedeljno po 30 min kao....i ko ce da im meri koliko su napolju???? Ima svi da budu od 18 pa sve do 22h..Ludilo....al ro je opustanje....a ovo je virus o kojem.se ne zna.skoro pa.niata 100 izvora i ne znaju i dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA