Nišlije ispunile poslednju želju omiljenom lekaru: Orio se Marš na Drinu za doktora Lazu

- Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica - napisao je lekar u poslednjem obraćanju

  • 72

Nišlije su večeras ispunile poslednju želju omiljenom doktoru Lazi koji je jutros preminuo od posledica zaraze korona virusom. U oproštajnoj poruci direktor Urgentnog centra Miodrag Lazić, koji je ušao u legendu kao ratni hirurg zbog svog angažovanja na frontu u Republici Srpskoj, zamolio je da bude ispraćen zvucima Marša na Drinu.

U 20 sati Nišlije su pustile koračnicu, a poslednji pozdrav uputili su mu i vozači hitnih službi sirenama svojih vozila.

- Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv, bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nisu dozvoljavali da se sklonim.

Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu četiri godine, za vreme NATO bombardovanja.

Neću da odem tiho

 

- Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikad ne bih oprostio.

Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda, zauviskreno će plakati svi, jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške.

Volim vas zauvek, ne tugujte

 

- Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju, nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje sestre koje ste mi uvek verovale, zbogom.

Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka, a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno. U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav.

Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom "Marš na Drinu". Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda – naveo je lekar u poslednjem obraćanju.

Video: Aplauzi podrške zdravstvenim radnicima se nastavljaju

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suze teku same

    14. april 2020 | 22:45

    Pogledao sam odmah dokumentarac i kada je izjavio kako se otac sageo i ljubi njegove krvave klompe da spasi njegovu 12ogodišnju cerku. Tu vise nisam izdrzao.

  • Milan

    14. april 2020 | 23:34

    Ovi sto lupaju minuse nemaju ni obraza ni casti. Laka ti zemlja dobri nas doktore.JUNACI VECNO ZIVE!

  • Ss

    14. april 2020 | 23:18

    Nwmogi da vjeeujem da neko udara minuse ( ili kako vi Beograđani rekli "dislike") za ovog predivnog doktora!!!! Viječna ti slava junače, zadužio si nas iz Srpskog Sarajeva i RS!!! Mi ze nikada nećemo zaboraviti!!!! Počivaj u miru "NAŠ" Doktore.e

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA