≫ 

U Srbiji od korona virusa obolele 4.873 osobe: Za poslednja 24 sata potvrđeno još 408 zaraženih

Najnoviji presek stanja

  • 29
Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

Od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova testirani su uzorci 2.880 osoba, od kojih je 408 bilo pozitivno na prisustvo korona virusa.

Preminulo je još pet pacijenata, na respiratoru je 128.

- U poslednja 24 časa 5 osoba je skinuto sa respiratora - saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Novo žarište korona virusa u Nišu je privatni starački dom "Eskulap", čijih je 27 korisnika pozitivno na virus Covid 19, saopšteno je danas.

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa patrijarhom srpskim Irinejem, a nakon razgovora izdato je zajedničko saopštenje, u kome piše da zbog trenutne epidemiološke situacije u Srbiji, slušajući mere i uputstva koja nalaže struka, nije u mogućnosti da ukine zabranu kretanja tokom trajanja policijskog časa.

Video: Ovo je tačan broj preminulih po starosnim grupama, jedna grupa najkritičnija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zandinjera

    15. april 2020 | 15:15

    Najgori smo u regionu. Hrvati vise izlecenih nego obolelih. Otvorili trzne centre i polako pokrecu privredu. Crna gora ima sve pod kontrolom. Srbija probija dno

  • Kristina

    15. april 2020 | 15:55

    Moze li neko da mi objasni kako opet ovoliko zarazenih ???Kad je bio policijski cas zadnje tri nedelje.Zabranili ste sve parkove, reke i javna okupljanja.Zadnja tri dana sve preko 400 zarazenih.Sramotaa sta se radi.

  • Pera

    15. april 2020 | 16:25

    Susedi su "bolji" jer ne vrse masovna testiranja, a i ne izlaze sa istinitim pidacima pred gradjane. Ako zelite da vas lazu, i prija vam to, onda glasajte za zute, jer za bolje i niste. Svakako mozga nemate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA