≫ 

Lončar objasnio kako će se primeniti mere za starije od 65: Ovako će izgledati šetnja nakon Vaskrsa

Mere treba da počnu da se primenjuju odmah po prazniku

  • 36

Ministar Zlatibor Lončar rekao je da država razume da je strpljenje starijih od 65 godina na koncu, te da su im zahvalni zbog toga što su se strpeli do sada, najavljujući predviđenu šetnju tokom tri dana u nedelji za odmah posle Vaskrsa.

Lončar je rekao da su manje promene moguće, ali izneo je radnu verziju u javnost.

- Može da bude još neka manja promena. Zamišljeno je da izađu ispred svojih domova, da prošetaju 300, 400 metara od njega tokom pola sata i da to bude bez kontakta sa nekim drugima. To bi bilo u vremenu kada ostali ne mogu da izađu, tokom policijskog časa, kako ne bi bili u riziku prilikom kontakta - rekao je, dodajući da će to biti posle Vaskrsa.

Konferencija, Zlatibor Lončar Printskrin: RTS

Podsećamo, za Vaskrs je prevdiđen policijski čas od petka u 17 časova, do utorka u 5 ujutro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    15. april 2020 | 15:47

    Nemojte da se pretrzete sa duzinom izlaska. Sram vas bilo.vas dtrah da ne zarazimo mlade a oni landaraju po celi dan. Ako vas je strah da nas oni ne zaraze smanjite njima skitnju. Bice ovde naravno puno minusa ali od istine se ne moze pobeci jer koliko vidim iz vasih izvestaja najvise je umrlih do 65 godina.

  • Tina

    15. april 2020 | 15:55

    Zasto samo pola sata? Sad su dani duzi i prijalo bi im da budu vise napolju. Pa i u zatvoru najmanje sto neki zatvorenik dobije je jedan sat napolju. Vi kaznjavate ljude. Ocigledno MMF nije zadovoljna sa velikim brojem penzionera. Kad se ovo zavrsi treba neko za ovu tiraniju da odgovara.

  • Marko

    15. april 2020 | 17:38

    Ima li ovde pametnijih komentara.... Ne vredjam ali ljudi, pa jel mislite da ce neko vreme da vam meri... Dodje policajac pita koliko ste napolju, vi kazete pre 10 min izasli napolju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA