≫ 

Epidemiološka situacija u Srbiji pod kontrolom, osim u dva grada: "Ovo stanje ne treba da zavara"

- Sve ovo može da ide na bolje ili na gore u zavisnosti od toga da li budemo poštovali mere koje nam preporučuje struka - kazao je Lončar

  • 14

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji pod kontrolom, osim u Nišu i Požarevcu, ali da ne sme da zavara, jer se može preokrenuti za dan, kako na bolje, tako i na gore.

Ohrabruje, kaže, i to što se smanjuje broj pacijenata na respiratoru.

Lončar je na pres konferenciji rekao da današnji rezultati nisu loši i da je ohrabrujuće što je manje pacijenata na respiratoru sto je, kaže, izuzetno bitno.

- Situacija je pod dobrom kontrolom, sem Niša i Požarevca, a Beograd je na nivou na kojem je bio i do sada - rekao je Lončar.

Naglasio je da sadašnje stanje ne treba da opusti i zavara i da, kako će dalje izgledati situacija i statistika, jedino zavisi od toga kako se budemo ponašali.

- Sve ovo može da ide na bolje ili na gore u zavisnosti od toga da li budemo poštovali mere koje nam preporučuje struka - kazao je Lončar.

U Požarevcu 19 obolelo, očekuje se još

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da u Požarevcu ima 19 pozitivnih osoba na korona virus, što ne znači da ih za sat ili dva neće biti i više.

On je na konferenciji za novinare rekao da se medicinski radnici i službe u tim novim žarištima, kao sto su Požarevac ili Ćuprija, pripremaju za više zaraženih i da će se tako i ponašati.

Apelovao je na građane ovih mesta da budu posebno oprezni, jer je u tim mestima povećana koncentracija virusa i mogu lakše da se zaraze i obole. Zato treba posebno tamo da se izbegavaju svi kontakti.

Niš da se stavi pod kontrolu uz posebni tim i građane

Kada je u pitanju situacija u Nišu, kaže da je već određen tim koji preduzima sve mere koje su neophodne da bi se sitiuacija stavila pod kontrolu.

Nadam se da ćemo uspeti ali samo uz pomoć građana, istakao je ministar.

Video: Stevanović o komunikaciji obolelih sa porodicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi

    15. april 2020 | 17:20

    Ovo je direktna posledica nepostovanje samoizolacije pojedinaca koji su dosli iz inosranstva I njihovog bahacenja

  • pablo

    15. april 2020 | 17:32

    Zasto ljude iz Bora dovode u Nis? Nis sam po sebi je bio najmanje zarazen. Cela Juzna Srbija dolazi u Nis. Zasto? Ionako su uslovi najgori, nemaju kiseonik, nece da testiraju ljude. I cemu se ovde radi????

  • 😎

    15. april 2020 | 18:34

    A o Smederevu se ne piše ništa, i dalje se radnici voze u punim autobusima, ljudi iz Kovina dolaze na posao iako je taj grad proglašen za žarište.?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA