≫ 

Kakve se mere očekuju sledećeg vikenda i za 1. maj i od koga to zavisi?

- Ako budemo disciplinovani, vratićemo se brže našem svakodnevnom životu - rekao je Gojković

  • 63
Prvomajski uranak na Košutnjaku Foto: Telegraf

Na redovnoj konferenciji povodom izveštaja o stanju epidemije korona virusa u Srbiji pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da od ponašanja građana u narednom periodu najviše zavisi eventualno ublažavanje mera, kao i to kako će one tačno izgledati kada je u pitanju 1. maj.

Na pitanje kako će izgledati policijski čas kada je u pitanju Dan rada Gojković je ponovo podvukao da sve zavisi od ponašanja građana.

To će zavisiti od toga kako se budemo ponašali sledeće dve nedelje. Mi smo odlučili da se od sutra krene sa olakšavanjem mera, ali ako budemo iskazali bilo kakvo nepoštovanje i ušli u problem vezan za mere koje se preuzimaju mi ćemo ponovo doneti drastičnije odluke. Sve ovo zavisi od nas i nadalje. Jedan deo smo završili i o tome smo i pričali da će nakon prvih 6 nedelja doći do ublažavanja mera jer tako funkcioniše epidemiološka kriva. Ali će nadalje od samih nas zavisiti kako će se dalje pristupati i kako će se ublažavanja mera sprovoditi. Ako budemo disciplinovani vratićemo se brže našem svakodnevnom životu - rekao je Gojković.

On je rekao da dužina policijskog časa za naredni vikend zavisi od nas samih odnosno od toga kako ćemo poštovati mere.

- Videćemo kako će se odvijati situacija od sutra, koliko će se poštovati mere, koliko ćemo imati smanjenje ili povećanje broja obolelih, pa ćemo u skladu sa tim doneti mere - naveo je on.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Kon: Prerano je da se priča o pobedi nad korona virusom

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    20. april 2020 | 18:57

    Ključna je recenica "zavisi koliko budemo disciplinovani", a posto to nismo nece da valja ako za 1. Maj popuste. Ima svi da pohrle napolje, da se ponapijaju, rostiljaju mozda usput u zapale nesto jer mi nista ne mozemo kulturno da proslavimo.

  • Logika

    20. april 2020 | 16:36

    Zavisi, od nas samih, koliko smo fini ili bezobrazni. Pa polako ljudi, ništa nam neće pobegne. Kad pada kiša kako moraš u sobu ako nemaš obaveze napolje.

  • я

    20. april 2020 | 16:40

    Dr Gojkovicu hoce li ti da mi izdrzavas porodicu dok ja lezim zatvoren u kuci???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA