≫ 

Petoro zdravstvenih radnika preminulo od korona virusa: U Blacu nije bilo propusta, u Nišu drama

Raspolažemo još sa 700 mesta da smestimo moguće pacijente iz južne Srbije. Kovid bolnica u Leskovcu će moći da primi 220 pacijenata, a ako bude potrebe, eventualno i u nekim gradovima istočne Srbije ćemo da formiramo bolnice

  • 20

Do danas u 15 sati imamo 445 pozitivnih na prisustvo virusa, 3.511 hospitalizovano, 120 osoba je na respiratoru. Testirane su 29.472 osobe, preminule su još četiri osobe, najnoviji su i dramatični podaci o korona virusu u Srbiji. Tragom informacije da je Blace, pored Niša, novo žarište ovog opakog virusa, lekari su na konferenciji za medije objasnili šta se dešava u tom gradu.

Niš je najdramatičniji grad, u kojem je formiran i novi krizni štab.

- Podaci za specijalnu psihijatrijsku bolnicu Gornja toponica bile su 44 osobe koje su imale simptome respiratorne infekcije i zadovoljavale su definiciju slučaja za testiranje, i analize su pokazale da su kod 6 zdravstvenih radnika potvrđene analize, i kod 2 pacijenta. U ovom momentu 318 pacijenta i 152 zdravstvena radnika iz ove bolnice nalaze se u izolaciji.   Uz intenzivno istraživanje, sprovedene su mere zdravstvenog nadzora i izolacije.  U poslednjih sedam dana niko od pacijenata i zdravstvenih radnika nije ispoljio znake respiratrorne infekcije - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

Pravićemo bolnice i na istoku Srbije

Klinički centar leči teške i srednje teške pacijente, a lakši pacijenti se leče u privremenim bolnicama.

- Nije mi najjasnije da neko tvrdi da nije primljen, mi takvih pritužbi nismo imali. Bez obzira što smo imali situaciju da se 151 korisnik gerontološkog centra i četiri radnika prime, imamo mesta. Proširujemo kapacitete privremenih bolnica. Raspolažemo još sa 700 mesta da smestimo moguće pacijente iz južne Srbije. Kovid bolnica u Leskovcu će moći da primi 220 pacijenata, a ako bude potrebe, eventualno i u nekim gradovima istočne Srbije ćemo da formiramo bolnice - rekao je dr Branislav Tiodorović.

Nikakvog propusta nije bilo u Blacu 

- U Trbunjama stalno se prati situacija, a u Blacu nije bilo propusta. Imamo u toj instituciji 27 radnika, ali moramo da ponovimo testiranje. U ovom trenutku nemamo štićenika u tom domu koji pokazuju neke ozbiljne znake oboljenja, a to je iznenađujuće i za lekare. Ponavljanjem testova, proverićemo je li ta situacija pod kontrolom - objasnio je Tiodorović.

Obolevanje zdravstvenih radnika

- Na današnji dan od 5.318 ukupnog broja zdravstvenih radnika, kod 583 je potvrđena bolest. Taj procenat je sličan kao u drugim zemljama - istakla je dr Kisić Tepavčević.

Hospitalizovana su 382 zdravstvena radnika, a pet njih je preminulo od posledica infekcije.

Video: Blace novo žarište, Tiodorović kaže da prate situaciju: Imamo razloga za zabrinutost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ema

    16. april 2020 | 15:42

    Koji je ovo cirkus, ovi veze nemaju.

  • PNM

    16. april 2020 | 16:35

    Alo hejteri,bezmozgovići, lezilebovići i ostali!!! Umrlo je petoro lekara! Zar vas nije vise sramota da pljujete i mrzite. Jel oni umrli tek onako? Jel korona kao običan grip? Jel naši lekari ništa ne znaju? Jeste li vi normalni više!?

  • Goran

    16. april 2020 | 16:20

    Ofarbala se Doktorka cccccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA