≫ 

Užice ima najviše zaraženih korona virusom u Zaltiborskom okrugu

Najviše zaražnih u Užicu i Bajinoj Bašti

  • 0
Bolnica Užice Užice; Foto: RINA

Na teritoriji Zlatiborskog okruga na korona virus testirano je još 60 ljudi, od kojih je šestoro pozitivno, a radi se o tri osobe iz Užica i po jedna iz Bajine Bašte, Nove Varoši i Priboja.

Od početka epidemije do danas testirano je 568 osoba a ukupno je potvrđen 71 slučaj infekcije novim korona virusom i to: Užice – 20, Bajina Bašta – 11, Prijepolje – 9, Nova Varoš – 7, Arilje – 6, Požega – 6, Priboj – 6, Sjenica – 4 i Čajetina – 2.

Preminulo šestoro iz ovog okruga

Šest osoba preminulo je iz Zlatiborskog okruga od posledica korona virusa. Šesta žrtva epidemije je, kako je juče saopštio Zavod za javno zdravlje Užice, muškarac (62) iz Nove Varoši.

S druge strane, kako se navodi, od infekcije su se oporavile tri osobe.

"Broj obolelih u porastu"

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Užice Vlatka Stevanović izjavila je prekjuče za da je broj obolelih u porastu.

- Broj se povećao, ali to je i za očekivati, jer je povećan broj testiranja. Sve novoobolele osobe su zaražene kontaktom sa ranije obolelima. Mi testiramo sve koji dođu u covid ambulante sa simpomima i koji su primljeni u bolnicu,a za koje epidemiolozi procene da treba da se testiraju - rekla je Stevanovićeva za "ZOOMUE". Prema njenim rečima, u Zlatiborskom okrugu postoje 3 doma za stare u Požegi, Užicu i Priboju i u njima nema zaraženih korona virusom.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA