≫ 

Jedan pacijent u čačanskoj bolnici u teškom stanju: Čekaju se rezultati 80 poslatih briseva

Hitna pomoć imala je prevoz u hali u Atenici i jednu kućnu posetu kod bolesnika sa povišenom temperaturom

  • 0
Čačak, bolnica Printskrin: RINA.rs

Tokom prethodnog dana u prijemno trijažnoj ambulanti Opšte bolnice pregledano je 12 pacijenta i bila su tri prijema. Zavod za javno zdrvlje (ZZJZ) juče je poslao 80 uzoraka za Batajnicu i u toku dana se očekuju rezulatati tih testova.

- Trenutno se u čačanskoj bolnici nalazi 21 pacijent pri čemu je jedan na respiratoru i u teškom stanju. Jedan pacijent je otpušten iz bolnice pošto je uspešno izlečen. Opšta bolnica je dobila dve tone alkohola humanitarne pomoći, a Grad je obezbedio veću količinu skafandera. U domovima za stare nije bilo obolelih -  rekao je Mihajlo Luković, šef Radnog tima.

Protekla dva dana ZZJZ sve aktivnosti je usmerio na akciju detekcije obolelih u Gornjem Milanovcu kako bi se u toj opštini popravila epidemiološka situacija. U „plavoj hali“ ima pet pacijenata pošto prethonog dana nisu pristigli pacijenti iz Kragujevca.

U Dom zdravlja u Ljubiću urađeno je 14 pregleda od toga njih sedam je bilo sa povišenom temperaturom. U izolacionoj sobi Doma zdravlja obavljena su dva pregleda, na pedijatri je bilo šest pregleda.

Hitna pomoć imala je prevoz u hali u Atenici i jednu kućnu posetu kod bolesnika sa povišenom temperaturom.

Sanitarna inspekcija je po nalogu svog ministra podelila uputstvo za rad kuhinja u vanrednim situacijama.

Video: Muškarac koji je umro u Čačku bio je pozitivan na koronu

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA