≫ 

U Jagodini i ove nedelje organizovan besplatan taksi prevoz za najstarije građane

Grad Jagodina Jagodina je odmah po uvođenju vanrednog stanja formirao kol centar preko koga najstariji građani imaju mogućnost da pozovu volontere da im kupe ono što im nedostaje

  • 0
Taksisti, Jagodina Foto: A. Dobrosavljević

Od kako je u Srbiji uvedeno vanredno stanje zbog epidemije korona virusa, Skupština grada Jagodina trudi se da pomogne svojim najstarijim sugrađanima.

Kao i prethodnih nedelja, i ovog jutra od 4 -do 7 časova ispred jagodinskih supermarketa su bili volonteri Centra za socijalni rad, koji su najstarijim sugrađanima delili zaštitne maske i rukavice i pomagali da prenesu svoje namirnice do taksi vozila.

A, taksisti su, kao i ranijih nedelja, besplatno prevozili penzionere do svojih domova, sa namirnicama koje su kupili.

Centar za socijalni rad grada Jagodina, od uvođenja vanrednog stanja je starijima od 65 godina koji su socijalno ugroženi ili sa malim primanjima dostavlja, uz pomoć volontera, 3.500 paketa sa hranom i higijenskih paketa. U prethodna dva dana volonteri su u Gradu Jagodini i 52 jagodinska sela podelili 3.300 Uskršnjih paketa sa hranom.

Grad Jagodina je takođe odmah po uvođenju vanrednog stanja formirao kol centar preko koga najstariji građani imaju mogućnost da pozovu volontere da im kupe ono što im nedostaje ili da za njih obave neku drugu potrebnu uslugu.

Do sada je kol centar primio preko 5.000 jedinstvenih poziva.

Kol centar Grada Jagodine radi 24 sata, a brojevi telefona su:

* 064 8197294

* 064 8197 295

* 062 789003

* 062 789086

Direktorka Centra za socijalni rad grada Jagodina Biserka Jakovljević rekla je da su volonteri danas podelili oko 680 pari zaštitnih rukavica i isto toliko zaštitnih maski i ovom prilikom čestitala svima srećne uskršnje praznike i poručila da ostanu kod svojih kuća.

Video: Humanost u doba korone: Mladi Jagodinci otvaraju javnu kuhinju koja će služiti starijim sugrađanima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA