≫ 

U valjevskim novinama na 33 strane umrlice: "Ovako nije bilo ni 1991. kada se ginulo na ratištu"

Po poslednjim poznatim podacima u Valjevu je od korona virusa preminulo 14 osoba

  • 3
Valjevo Valjevo - Foto: Wikipedia/Guerberj

Porazni brojevi i loši dani u Valjevu beleže se od početka epidemije korona virusa. U Srbiji su do sada od posledica virusa preminule 103 osobe . Grad će snositi troškove sahrane za one Valjevce koji su preminuli od COVID 19 , a list Napred juče je na 33 strane objavio umrlice.

Aktuelni i objavljeni izveštaj od juče ne sadrži podatak o broju preminulih sa teritorije Valjeva do sada, a kako Vamedia prenosi na predlog zamenika gradonačelnika i novog rukovodioca SOT-om dr Zorana Živkovića i člana Veća Žarka Kovača, Štab je usvojio i odluku da se porodicama preminulih od korona virusa uputi pomoć kojom bi se snosili troškovi sahrane u visini od 60.000 dinara.

"Za troškove sahrane lica sa teritorije, koja su preminula od posledica bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, obezbeđuje se iznos od 60.000 dinara. Troškovi sahrane obuhvataju troškove: preuzimanja, prevoza, pogrebne opreme i sahranjivanja preminulog. Iznos iz tačke 1 ovog zaključka isplatiće se iz budžeta grada na osnovu priloženih računa"

Lokalne novine nikad "crnje"

Po poslednjim poznatim podacima u Valjevu je od korona virusa preminulo 14 osoba, a za sada nije poznato da li je za još dve osobe potvrđeno da su umrli upravo zbog COVID 19.

Valjevski list Napred u broju od četvrtka 16. aprila objavio je umrlice na 33 strane što je najviše od osnivanja ovog lista. Nikada u svojoj, 75 godina dugoj istoriji, "Napred" nije bio "crnji". Čak ni u poznu jesen 1991. godine, kada je na hrvatskom ratištu za nekoliko dana, kao pripadnici rezervnog sastava JNA, poginulo nekoliko Valjevaca, ovaj nedeljnik nije imao toliko čitulja na čak 33 strane.

Tužnim porukama, setnim rečima, Valjevci su se oprostili od svojih najdražih.

Video: Snimak koji pokazuje šta je korona virus uradio Italiji: Novine pune čitulja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrak

    17. april 2020 | 13:04

    To je od cistog vazduha...citamo cele zime o tome

  • Deki

    17. april 2020 | 13:36

    Pa sta je svaki zauzeo po dve strane? Ko da je umrlo 1000 ljudi za 7 dana

  • Valjevac

    18. april 2020 | 11:20

    Morate znati da je preminulo nekolicina jako poznatih i uglednih valjevaca (Episkop, Predsednik skupstine grada, ugledni privrednik, ... ) i samim tim ima veci broj citulja u listu Napred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA