≫ 

Policija upala u Sabornu crkvu u Požarevcu, zbog dojave o pričestu jednom kašičicom

Iz Eparhije braničevske saopštili su da su sveštenicima dali nalog da se bogosluženje vrši u crkvi  iza zatvorenih vrata, uz sasluživanje pojca i crkvenjaka.

  • 99
Pričest, pravoslavlje, vernici, post, religija, sveštenik, Dani pričesta; Foto: Sergei Karpukhin / TASS / Profimedia

Policija u Požarevcu došla je juče popodne u Sabornu crkvu tragom informacije da se okupio veći broj vernika kao i da ne poštuju propisane mere. Naime, navodno su se svi pričešćivali iz jedne kašičice.

"Policijski službenici Policijske uprave u Požarevcu odmah po prijavi da se u Sabornoj crkvi u četvrtak prepodne okupio veći broj vernika na liturgiji izašli su na lice mesta i utvrdili da se u crkvi nalazi oko 20 ljudi koji su poštovali mere propisanog odstojanja.

Po dolasku policije u crkvu nije uočeno da su sveštenici obavljali pričest vernika, a među njima nije bilo osoba starijih od 65 godina.

- Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da nema elementa krivičnog dela i da mu se o preduzetim merama i radnjama dostavi izveštaj - izjavio je načelnik Policijske uprave Požarevac Srđan Lazić, saopšteno je iz PU u Požarevcu.

Saopštenjem se oglasila i Eparhija braničevska.

"Obaveštavamo vas da smo sveštenicima dali nalog da se bogosluženje vrši u crkvi  iza zatvorenih vrata, uz sasluživanje pojca i crkvenjaka. Vernicima smo, takođe, to saopštili i uputili ih da posle službe mogu dolaziti u crkvu uz pridržavanje svih propisanih zaštitnih mera. Napominjemo da se Eparhija braničevska, od početka proglašenja vanrednog stanja, pridržavala svih propisanih mera Vlade Republike Srbije"  navodi se u saopštenju Eparhije braničevske.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Vernici ispred crkve u Užicu na služenju tzv. Carskih časova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • No1e

    17. april 2020 | 14:26

    Komunjare i satanisti samo upadaju ko šabani u Crkvi da prekinu liturgiju.

  • Благоје Јововић

    17. april 2020 | 16:59

    Шта је комуниста,ја не верујем!Па одакле се створисте опет? Ја сам мислио да сте Ви изумрла врста,а Ви се повампирили опет! Е јадна нам мајка, враћамо се у мрак комунистички...

  • Srbaaa

    17. april 2020 | 17:52

    Ne mogu da verujem koliko ima nevernih,slabovernih koji se odricu Boga na prvo iskusenje koje dodje.Onoliko mnogo Srba se izjasnjava kao PRAVOSLAVNI HRISCANI na papiru a na delima..tuga.Ne znate sustinu i znacaj Pricesca.Pa kad vec necete,niko vas ne tera.To je dobrovoljno.Ali ne hulite ako Boga znate!I nd dirajte one koji zele da budu Hriscani na delu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA