≫ 

Donacija iz centralne Srbije: U Prištinu stiglo 1.000 testova za korona virus

Donacija je dopremljena nakon video konferencije održane pre dva dana na kojoj su učestovali i beogradski i prištinski ministri zdravlja

  • 5
Test, testiranje, maske, rukavice, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Donacija iz centralne Srbije u vidu hiljadu testova za korona virus stigla je u Prištinu, potvrdio je šef službe za informisanje prištinskog ministarstva zdravlja Faik Hoti.

Donacija je na KiM dopremljena nakon video konferencije održane pre dva dana na kojoj su učestovali i beogradski i prištinski ministri zdravlja Zatibor Lončar i Arben Vitija, a testove je isporučio oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević.

Hoti je za Kosovo Onlajn rekao da postoji scenario sa tendencijom povećanja zaraženih od korona virusa, što pokazuje da sledi vrhunac epidemije, ali je dodao da "Kosovo ima solidne kapacitete".

Naglasio je da tamošnje ministarstvo zdravlja sarađuje sa opštinama na severu u kojima živi većinski srpsko stanovništvo.

- Svi građani su jednaki i imaju pravo na zdravstvenu zaštitu. Obezbedili smo zaštitnu i profesionalnu opremu, lekove u okviru naših mogućnosti, a možemo i da ih lečimo u našim bolnicama. Pravo je svakog pacijenta da odabere gde će se lečiti - rekao je Hoti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    17. april 2020 | 19:28

    Opet se mi pravimo pametni!!!!!

  • vasa paris

    17. april 2020 | 18:26

    A siptari ce kao i do sada da izmisle kako smi im poslali novi virus

  • KM 1

    17. april 2020 | 19:29

    To treba da je bar jedan mali korak prema normalizaciji odnosa,radost za sve nas pred Uskrs.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA