≫ 

Pacijenti do utorka bez dijalize, iz bolnice u Ćupriji poručili da imaju ekipu za hitne slučajeve

"Svi mi koji imamo ovakav zdravstveni problem, ja posebno jer sam lekar, znamo da posle tri dana bez dijalize ulazimo u kritičan period, a čekanje od pet dana i više je smrt"

  • 2
Ćuprija, korona virus

Foto: ATA Images

Bubrežni bolesnici koji idu na dijalizu u Opštu bolnicu u Ćupriji, a radi se o pacijentima iz celog Pomoravlja, moraće da čekaju do utorka. Pacijenti su u strahu hoće li do tada preživeti.

- Sedam godina tri puta nedeljno idem na dijalizu da bih mogao da živim. U petak smo dobili obaveštenje da dijaliza neće raditi do utorka! Juče sam išao poslednji put, a 30 pacijenata u sredu. Svi mi koji imamo ovakav zdravstveni problem, ja posebno jer sam lekar, znamo da posle tri dana bez dijalize ulazimo u kritičan period, a čekanje od pet dana i više je smrt.

- Objašnjeno je da se na dijalizi čekaju rezultati testova na korona virus za medicinsko osoblje i pacijente. Prethodne dijalize su nam već skratili, ali ovo je sada nezamislivo. Osećam se kao da sam otpisan, nikada u životu ne samo da nisam bio u ovakvoj situaciji več nisam ni u najgorim košmarima mogao da pomislim da će se ovako nešto desiti - kaže dr Slobodan Milošević iz Despotovca za infocentralu.

Pacijenti sa nepovratnim oštećenjem bubrega sa posledičnom akumulacijom brojnih endotoksina i tečnosti u organizmu, doživotno idu na dijalizu. Bez dijalize njihov život je nemoguć.

- U subotu i ponedeljak biće pauziran rad odeljenja za dijalizu uz savete pacijentima kako da se ponašaju. Imamo ekipu za hitne slučajeve ako se nekome pogorša stanje, ali niko neće ostati bez dijalize. Svi pacijenti sa teritorije Pomoravskog okruga su testirani, zaključno sa današnjim danom, čekamo rezultate, to je nalog epidemioloških službi da se testiraju svi pacijenti i da vidimo ko jeste i ko nije pozitivan pa da radimo dalje postupke - kaže dr Ivan Milojević vd direktora Opšte bolnice u Ćupriji.

Video: Kisić Tepavčević o novim žarištima korona virusa u Srbiji, Valjevu i Ćupriji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    18. april 2020 | 18:24

    Doktore direktore ne da pacijenti nece ostati bez dijalize oni SU VEC OSTALI BEZ DIJALIZE!!!!! Da li ti uopšte znaš sta to znaci!!!!!!! Strasno kako se igrate sa zivotima najnemocnih i najugrozenih! Igrate se sa zivotima INVALIDA!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA