≫ 

Pre samo 2 meseca Užičani poslali 20.000 maski u Kinu, a danas se dobro dobrim vratilo

Gradonačelnik Užica Tihomir Petrović otkrio koliko je zaštitne opreme stiglo iz pobatimljenog kineskog grada

  • 1
Uzice Foto: RINA

Iz bratskog grada Harbina u Užice je stigla medicinska oprema u treuntku kad je to najpotrebnije i kad broj zaraženih raste iz dana u dan.

- U naš zdravstveni centar stigla je značajna donacija u vidu 1.000 zaštitnih odela-skafandera i 800  i 800 zaštitnih naočara. To je oprema koja neophodna našoj užičkoj bolnici, našim zdravstvenim radnicima, našim užičkim herojima ovih nedelja i ovih dana - rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Kao što naš narod kaže „dobro se dobrim vraća“, grad Užice je 13. februara poslao, kada je bilo najviše potrebno kineskom narodu i gradu Harbinu, 20.000 zaštitnih maski.

Uzice Foto: RINA

- To je bila naša donacija, naš poklon našim pobratimima, prijateljima iz Kine. Oni su to zapamtili i sa velikim zadovoljstvom pre nekoliko nedelja ponudili nam pomoć, pitali nas šta je to što nam je najpotrebnije. Uz konsultacije sa direktorima Zdravstvenog centra i užičke bolnice odlučili smo da to bude ova zaštitna oprema koja je danas stigla - rekao je Petković.

Užičani su srećni da je njihov grad jedan od lidera u Srbiji kada je u pitanju doprinos realizaciji politike zbližavanja i bratskog odnosa sa kineskim narodom.

- Mi smo već više od godinu dana  grad pobratim sa gradom Harbinom koji je politički, privredni i kulturni centar jedne regije na severoistoku Kine, u oblasti Mandzurija, grada koji ima 11 miliona stanovnika. Imali smo dosta konkretnih veza i zajedničkih akcija u prethodnih godinu dana. Rukovodstvo grada Harbina doniralo je, pre nekoliko meseci, oko 300.000 evra za uređenje sportskih igrališta i Parka prijateljstva na Pori, koji smo tako nazvali po prijateljstvu naša dva grada - naveo je gradonačelnik.

Uzice Foto: RINA

Video: Avion sa opremom za dve kineske laboratorije sleteo u Beograd

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA