≫ 

Kon otkrio ogromnu promenu u toku policijskog časa u Srbiji: Menja se vreme kretanja za penzionere

Velike promene u merama u Srbiji

Na osnovu pdoataka koje smo danas pročitali, blizu smo 3.500 testiranja u toku dana, imamo bolju situaciju i sad se sve vidno poboljšava. Počinje i preispitivanje o popuštanju mera vanredno donesenih - rekao je dr Predrag Kon.

- Nije potpuno ista situacija u svim delovima Srbije - oko Niša, Prokuplja i Aleksinca i dalje imamo veći procenat pozitivnih od svih koji su testirani, a u Beogradu je u jednom danu svega 6,2 posto bilo pozitivno. U Vojvodini je isto značajno smanjeno, pa dolazi na red popuštanje mera.

Kako je rekao, postoji jasno razmišljanje u vezi sa onim koji se bave ekonomijom da što rpe treba da dođe do popuštanja. Stav lekara je da treba da ide postpuno:

1. Treba leraksirati one koji trpe najviše - dakle stariji od 65 godina, biće im omogućeno kretanje posle praznika, utorkom petkom i nedeljom, pola sata u prečniku od 600 metara u krugu od 300 metara od kuće, verovatno da će biti sve više popuštanja

2. To bi bilo u intervalu policijskog časa, mogu bilo kada da se kreću, ali neće biti svi u isto vreme, nego kada kome odgovara. Dakle, kada ostali nisu na ulici

Molimo vas da zbog svog zdravlja i zdravlja vaših najmilijih dobro pogledate najnovija uputstva o ponašanju tokom pandemije korona virusa u galeriji ispod:

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Najduži policijski čas je na snazi a ulicama prestonice jedino caruju šapice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    18. april 2020 | 16:16

    Ovako ce da bude,AV ce izaci na konferenciju i reci ce da ce mere izolacije biti ublazene i da je to tako zato sto vas voli i zato sto je on tako odlucio😂🤣😂

  • Aska

    18. april 2020 | 16:29

    Sram te bilo državo!Zašto ne svak8 dan?Penzioneri su najdisciplinovanija kategorija!Kolimo ljudi je umrlo za vremw svinjskog ili ptičijeg gripa?Ko je umro umro od korone!Ovo je dvorska kamarila!Ne verujem više njihovim saopštenjima!

  • Lol

    18. april 2020 | 17:00

    Molim penzionere da ne izlaze na izbore I nama kroje ovakvu buducnost.Cast izuzetcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA