≫ 

Popovi se provozali Čačkom sa zastavama i ikonama, narod im uzvratio aplauzom i sa podignuta 3 prsta

Pokazali su da je vera u Boga i Hristovo vaskrsenje jača od bilo kakvog virusa

  • 96

Vernici danas nisu mogli doći na bogosluženje, ali su sveštenici prošli glavnim gradskim ulicama u Čačku i na taj način, proširili duh najvećeg hrišćanskog praznika među građanima.

Sa raširenim srpskim zastavama i svetim ikonama podsetili su da je vera u Boga i Hristovo vaskrsenje duboko ukorenjena i jača od bilo kakvog virusa.

Dočekani su aplauzom i sa podignuta tri prsta, a Čačani se nadaju da će iz ove borbe sa nevidljivim neprijateljm izaći kao pobednici i da će predstojeće velike praznike dočekati drugačije, nego ovaj Vaskrs 19. Aprila 2020. godine.

Podsećamo, sinoć se kroz Čačak prolomio zvuk najglasnije molitve ikada, jer je u crkvi u selu Konjevići, postavljen razglas.

Tako da su molitvu mogu da čuju svi građani, čak i meštani najudaljenijih sela.

Video: Orila se vaskršnja muzika sa velikog razglasa: Bilo je kao da je ceo Čačak na liturgiji

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чачанин

    19. april 2020 | 15:38

    Не знам у чему видите проблем кад не знате уопште како је било? Кад су пролазили кроз насеља, деци су давали лизалице и бомбоне, бацали у дворишта,јер су сви људи излазили напоље и опоздрављали свештенике. Нема човека који није изашао и са одушевљењем испратио све. Зар не мислите да је у овом тренутку народу потребан неки мали знак пажње? А управо је то било ово !!!

  • jovo

    19. april 2020 | 15:50

    A nije bio primitivizam kad si vase komunjare cizmom otvarale crkvena vrata.Ne provocirajte nas na nas sveti oraznik

  • Duka

    19. april 2020 | 15:16

    Po komentari ovde ljudi vređaju ove sveštenike što blagoslivaju.Znamo da narod ne može u crkve za uskrs i sad nekome smeta što su oni izašli da budu eto uz narod za ovaj veliki ili najveći praznik. To može da smeta stvarno samo komunjarama kojima ništa nije sveto.Neko ovde piše kao da ne treba da se vređaju komunjare a no šta nego treba kad oni mogu da vređaju sveštena lica na ovaj dan onda ja mogu da ukažem na to jer mi smeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA