≫ 

Čuvarkuća sa likom Palme: Jagodinka neguje tradiciju farbanja jaja, godinama šalje suvenire familiji

Domaćica iz Jagodine otkriva kako je sve počelo i kome je želela da udovolji

  • 28
Palma, jaje, Jagodina Foto: Infocentrala

I ove godine, Jagodinka o kojoj se i ranije pisalo, ukrasila je jaja sličicama Dragana Markovića Palme.

- Palma je čuvarkuća i to je već postala tradicija u našem domu. Ovaj Uskrs proslavljamo bez gostiju iz drugih gradova, ali oni znaju da ću im ja sačuvati jaja sa sličicom Palme. To je kod nas obavezno, ova jaja su jedna vrsta suvenira iz Jagodine. Svake godine nam dođe familija iz Beograda i Novog Sada i obavezno nose kući jaja sa Palmom pa pokazuju komšijama i prijateljima - rekla je ona za Infocentralu.

- Ranije sam iscrtavala jaja, ali ovaj Uskrs nam protiče bez rodbine i prijatelja pa je malo drugačiji, ali tradicija ne izostaje. Fotografije jaja delili smo u našoj viber grupi i svi smo tužni što ne možemo zajedno da provedemo Uskrs, da se smejemo i da u veselju proslavimo praznik. Sekla sam sličice iz novina, kao i pre i lepila, ali eto, zbog ove situacije i zbog toga što nećemo da proslavimo Uskrs zajedno, nisam se mnogo ni trudila, ali tradicija je ispoštovana - kaže ona, ali ne želi da joj se otkrije ime jer kako kaže, ne želi da se reklamira.

Palma, jaje, Jagodina Foto: Infocentrala

Ona kaže da je prve godine farbanje jaja i lepljenje sličica sa likom Dragana Markovića Palme izazvalo nikad veću pažnju i zabavu ukućana.

- Prijatelji sa strane uvek me prvo što pitaju kada dođu u Jagodinu: 'Šta radi Palma', a kada odlaze: 'Daj nam nešto što podseća na Palmu da se hvalimo po gradu'. Tako je sve i počelo, kaže ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    20. april 2020 | 12:59

    Nisam za idolopoklonstvo ali dobrim delom mislim da je ova domacica u pravu a jos vise verujem da ce se svi Jagodnci sloziti sa ovim iz prostog razloga sto g.Palma brine o svim svojim sugradjanima i sto je od tog mesta napravio ono sto je malo kome poslo za rukom na cemu mu od srca cestitam...!Ko ne veruje u ovo neka ode u Jagodinu i licno se uveri! Pozdrav Jagodincima,divnim domacinima...po ugledu na Palmu!♡

  • Salamander

    20. april 2020 | 13:24

    Palmu za buduceg predsednika, opet vi zuti sa mrznjom prema srbuma.

  • jagodinka...

    20. april 2020 | 12:01

    eee onda pet iljade za gospodju :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA