≫ 

I anesteziolog Milena zaražena koronom. Ali, i ona će podići prst i time dati znak da je sve u redu

- Strašno je teško raditi sa tom opremom, boli lice, poglavina ali to je jedini način da se zaštitimo. Kad odemo kući, ne izlazimo, čekamo da nam ti podlivi prođu. Ionako smo suviše iscrpljeni za bilo šta drugo, osim za spavanje – govorila je doktorka Milena pre nego što je obolela

  • 10
Dr Milena Stojanović Foto: novosti.rs/Privatna arhiva

Jedno od herojskih lica Srbije u doba korone, anesteziolog Kliničkog centra u Nišu dr Milena Stojanović, čija je fotografija sa licem punim podliva od zaštitne opreme dirnula sve u našoj zemlji, zaražena je ovom bolešću, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović gostujući u emsiji "Aktuelno" na TV Leskovac.

Na sreću, on je kazao da je ona pred izlečenjem, i da se oseća dobro. 

- Zaražena je, ali se oporavlja. Dobila je prvi test posle dvadesetak dana da je negativna. Čekamo sad još jedan test - rekao je Cvetanović.

Milena je bila u prvim redovima na Kliničkom centru u Nišu kao volonter, a njene ožiljke na licu od celodnevnog nošenja maski uslikali su mnogi mediji.

U KC Niš kažu da je slogan pod kojim rade "Dalje nećeš moći!"

- Nikome od nas nije lako, ali smo mi ti koji umemo da radimo sa mehaničkom ventilacijom koja je neophodna najtežim bolesnicima. Jedino mi možemo da im pomognemo, a najveća nagrada je kada vidimo njihov podignut prst što znači : - Dobro smo! – priča doktorka Milena Stojanović.

Osoblje u intenzivnu negu ulazi u smenama od po četiri sata.

- Strašno je teško raditi sa tom opremom, boli lice, poglavina ali to je jedini način da se zaštitimo. Kad odemo kući, ne izlazimo, čekamo da nam ti podlivi prođu. Ionako smo suviše iscrpljeni za bilo šta drugo, osim za spavanje – govorila je ona.

Privatni život ovoj hrabroj devojci sada je u drugom planu.

- Porodica mi je u Grdelici, a u Nišu živim sa dečkom. On je policajac i takođe je maksimalno angažovan na poslu. I pored svega što se dešava, optimisti smo, verujemo da ćemo se uspešno izboriti sa zarazom. Nešto ćemo iz ovog naučiti da bismo bili spremni da sprečimo da se ovakva situacija ponovi – rekla je Milena.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović naveo je, inače, da je među zaraženima od korona virusa je i načelnik Hiruškog sektora i cenjeni hirurg Predrag Ivanović koji se nalazi na lečenju u Kliničkom centru Niš.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Kon: Smrtnost od korona virusa je teško odrediti u ovom trenutku

(D.K./ Lj.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA