≫ 

Kakvo je trenutno stanje u Pančevu? U bolnici 159 ljudi, dvoje na respiratoru, zaraženih lekara nema

Prema rečima direktora bolnice, danas su dobili još pet respiratora

  • 2

U kovid bolnici u Pančevu ima 159 pacijenata, od toga je dvoje na respiratoru. U bolnici su pacijenti sa srednje teškom i lakšom kliničkom slikom, svi su stabilno i dobro, rekao je danas na konferenciji za novinare Slobodan Ovuka, direktor bolnice u Pančevu.

Pancevo policijski cas Foto: Telegraf.rs

- Prethodnih par dana imamo više otpuštenih odnosno izlečenih nego prijema novih. Pacijenti su smešteni u novom objektu koji je otvoren lane, posle renoviranja, tu imao odlične uslove zarad. Danas smo dobili još pet respiratora, koji ostaju kod nas. Nemamo inficirane zdravstvene radnike, znači da smo od početka ozbiljno shvatili ovu situaciju. Svi su prošli edukaciju, to nam daje dovoljno elemenata da budemo zadovoljni trenutnim stanjem. Uveravam i porodice pacijenata koji nisu iz Pančeva da je sa njima sve u redu, da budu mirni - rekao je danas Ovuka.

U poslednja 24 sata preminulo troje pacijenata

Korona virus odneo je još 3 života, pa je ukupan broj preminulih od početka epidemije 125. U poslednja 24 časa, virus je potvrđen kod još 312 osoba, a ukupno je zaraženo 6.630.

Hospitalizovano je 3.867 pacijenata.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 41.812 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. U poslednja 24 sata testirano je 3. 111 pacijenata.

Ukupan broj izlečenih građana je 870.

Video: Kon: Prerano je da se priča o pobedi nad korona virusom

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    20. april 2020 | 16:14

    Pancevacka bolnica ne valja bio jedan tekst o zeni ix Beograda obolela od covid19 koja je tamo jer nije bilo mesta u bgd strasno sta je rekla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA