≫ 

"Za Vas, doktore Laziću": Srpkinja iz Sijetla zasvirala "Marš na Drinu" u čast preminulog lekara

- Merilo vrednosti čoveka, kao što sam negde pročitala i zapamtila, jeste da čovek vredi onoliko koliko je srca dodirnuo - napisala je Marija

  • 8

Čuveni hirurg, doktor Miodrag Lazić, preminuo je 14. aprila u Nišu od posledica korona virusa a njegova smrt pogodila je građane širom Srbije i Republike Srpske.

Po svojoj poslednjoj želji, sahranjen je uz zvuke "Marša na Drinu", a Srbi su mu na brojne načine odali počast i zahvalnost.

Među onima koji su za dr Lazića svirali "Marš na Drinu" je i Marija Spasić Komlenović, Srpkinja sa Kosova i Metohije koja živi u američkom gradu Sijetlu, a koja je završila Visoku školu za muziku Hans Ajzler u Berlinu.

Marija je na svojoj flauti odsvirala omiljene stihove lekara koji je zadužio srpski narod, i to na molbu njegove prijateljice, doktorke Marije Dimitrijević.

- Pre dve nedelje dobila sam dirljivu poruku od doktorke Marije iz UC Niš, koja mi je prenela pozdrave doktora Lazića i njegove reči zahvalnosti koje su me do suza dovele. U toku noći dobila sam poruku da je doktor Lazić preminuo i zamolila me je jer zna da bi njemu mnogo značilo da za njega odsviram "Marš na Drinu" - napisala je Marija na svom Fejsbuk profilu.

A onda je i ispunila želju doktora Lazića zasviravši na svojoj flauti.

- Za Vas dr Laziću! Danas svi pevamo i sviramo za Vas "Marš na Drinu"! Večna Vam slava i hvala Vam!

Vaša Marija - napisala je ona ispod video snimka koji je objavila.

Ova mlada umetnica je dodala:

Merilo vrednosti čoveka, kao što sam negde pročitala i zapamtila, jeste da čovek vredi onoliko koliko je srca dodirnuo - želeći da poruči kakav je čovek bio dr Laza koji je sahranjen 18. aprila u Nišu upravo uz melodiju "Marš na Drinu".

Video: I Sarajevom odjeknuo Marš na Drinu: Ispunjena poslednja želja preminulog srpskog doktora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    20. april 2020 | 23:37

    Бравооо ❤️💙❤️💙❤️💙❤️💙❤️💙

  • jovo

    20. april 2020 | 23:26

    Bravo Marija.Svaka cast vidi se sta znaci oripsdsti Srpskom rodu🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸

  • Divno

    21. april 2020 | 07:36

    Svaka cast,bravo!👏👏👏🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA