≫ 

Dobre vesti iz Niša: Do 23 sati biće otpušteno 252 pacijenta

Nedimović je za TV Pink rekao da je od 252 pacijenta koji će večeras na osnovu negativnog testa biti upućeni kući, 185 onih koji su bili u privremenim bolnicama, a ostatak iz KC Niš

  • 0
Klinički centar Niš, KC Foto: ATA Images

Iz Kliničkog centra Niš i privremenih bolnica u tom gradu večeras do 23 časa biće otpušteno 252 pacijenta koji su izlečeni od virusa korona, izjavio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović koji je i šef kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug.

Nedimović je za TV Pink rekao da je od 252 pacijenta koji će večeras na osnovu negativnog testa biti upućeni kući, 185 onih koji su bili u privremenim bolnicama, a ostatak iz KC Niš.

Prema njegovim rečima, njihov povratak kući organizovan je preko Hitne pomoći i Doma zdravlja, s obzirom da je dosta pacijenata, kaže Nedimović, iz Doljevca, Zaječara, Pirota, Bora i drugih mesta.

Govoreći o situaciji u Domu za smeštaj odraslih lica ometenih u mentalnom razvoju “Kulina”, Nedimović navodi da su u tom domu svi tesitrani, te da određen broj lica jeste pozitivan na Kovid 19.

- Oni imaju lakšu kliničku sliku. Ukoliko bude neophodno, odvojili smo poseban deo u KC Niš za ova lica, kako ne bi bili u kontaktu sa ostalim pacijentima, jer oni zahtevaju poseban oblik brige - rekao je Nedimović.

Video: Otpušten 141 izlečeni pacijent u Nišu, situacija povoljnija

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA