≫ 

Deka (93) izašao iz Doma za stare u Smederevu koji čuva vojska: Niko ne zna kako je izašao

Nije poznato kako je i kada napustio dom

  • 5
Dom za stare, staracki dom, briga o starima, senior Foto: Shutterstock

Dom za stare u Smederevu ovih dana je u žiži javnosti zbog velikog zaraženih koronavirusom među korisnicima i zaposlenima. I dok se istražuje kako je virus ušao u ovu ustanovu, iz nje je jutros slobodno išetao deka star 93 godine, iako je dom danima u potpunom karantinu, piše "Politika".

Kako je ovaj vremešni korisnik uspeo da se iskrade iz doma koji je ograđen i čuva ga vojska, zvanično nije poznato. Pretpostavlja se da se iskrao tokom noći ili ranog jutra. Neki izvori tvrde da je morao da preskoči ogradu jer su, navodno, kapije zaključane, dok drugi tvrde da se zbog prisustva vojske dvorište i objekat ne zaključavaju, piše "Politika".

Poznato je samo da je na njega jutros oko 7 časova naišla policijska patrola dok je  šetao Kajmakčalanskom ulicom, paralelno sa ulicom Starca Vujadina u kojoj se nalazi državni starački dom.  A onda su o tome obavestili dežurnog tužioca.

- Nije poznato kako je i kada napustio dom. Reč je o muškarcu rođenom 1927.godine koji je sa teritorije Požarevca. Patrola je slučajno naišla na njega i odmah su nas obavestili. Pozvali smo kovid ambulantu i zajedno sa njima organizovali da deka, koji je inače negativan na koronavirus, bude vraćen u dom - kaže za Politiku Ivka Damjanović, zamenica osnovnog javnog tužioca u Smederevu.

Tužiteljka kaže da se radi o dementnoj osobi te da zato neće biti krivično ni prekršajno gonjen. Upitana za eventualnu odgovornost Doma za stare u ovom slučaju,  rekla je da se za sada još ništa ne zna o tome, te da je OJT bilo nadležno za odbeglog korisnika doma, piše "Politika".

Zaključno sa današnjim danom u ovom gerontološkom domu inficirano je 65 korisnika i 11 zaposlenih,a nisu još svi uzorci obrađeni. Preminulo je šest korisnika u poslednjih deset dana.

Video: Penzioneri se šetali tokom policijskog časa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrvoje

    21. april 2020 | 22:03

    Jake vojske😂😂😂

  • ACA

    21. april 2020 | 21:50

    E ako nas ova vojska cuva jadni mi .... Kako se onda neprijatelj usunja i krade podatke nase tajne...

  • Zex

    21. april 2020 | 22:32

    Kako izlaze iz doma,tako i virus ulazi. Eto pogike. Ko koga tu cuva? Svaka cast za vojsku, ali ljudi realno pogledajte da su domovi u losem stanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA