≫ 

Oglasio se i voditelj koji je dr Dariji postavio neumesno pitanje: Izviniću se svima, ali ne i njoj

Voditelj Oliver Jakišić postavio je doktorki Kisić Tepavčević pitanje koje su mnogi okarakterisali kao neumesno, a mnogi i kao uvredljivo, mizogeno i šovinističko

  • 14
Oliver Jakšić i Darija Kisić Tepavčević Foto: Printscreen/TV B92

Pre nekoliko dana pažnju javnosti privuklo je gostovanje doktorke Darije Kisić Tepavčević u emisiji Fokus na televiziji B92, i mada javnost ovih dana svakako pomno prati gostovanja svih epidemiologa, ovo se izdvojilo i po nečemu drugom.

Naime voditelj Oliver Jakišić postavio je doktorki Kisić Tepavčević pitanje koje su mnogi okarakterisali kao neumesno, a mnogi i kao uvredljivo, mizogeno i šovinističko.

- Hoću da Vas pitam kako je pala odluka da jedna dama ode u Niš uz ministra Nedimovića kada je najteže? Mnogi se pitaju zar to nije mogao da bude neko drugi, ali muškog pola? Naravno, uz svo poštovanje damama vezano za rodnu ravnopravnost i tako dalje, ali ovo je najbliže ratnom stanju, pa Vas pitam, na liniju fronta je otišla jedna žena - glasilo pitanje koje je Jakšić uputio doktorki Dariji.

Iako se pitanje najblaže rečeno može nazvati "čudnim" i "neprikladno postavljenim", voditelj za Nova.rs navodi da njegova namera nije bila da uvredi bilo koga, već da istakne ulogu žena u celoj situaciji.

- Nisam želeo da je uvredim, niti sam je uvredio. Ona je bila zatečena pitanjem, ali nije uvređena. Snimili smo emisiju ranije, danas neće ići uživo, tako da sam se ja u tom uvodnom delu osvrnuo na tu priču. Nisam želeo da je uvredim, to nije bila ideja. Nisam želeo da narod pomisli da imam nekakvih negativnih stavova prema ženama. Naprotiv, ideja je bila da se istakne značaj, pre svega pripadnica ženskog pola koje su u prvim borbenim redovima. To je bila ideja. Sve drugo je pogrešno protumačeno - izjavio je Jakšić i dodao:

Oliver Jakšić i Darija Kisić Tepavčević Darija Kisić Tepavčević u emsiji kod Olivera Jakšića - Foto: Printscreen/TV B92

- Vidim da su se pojavila i poređenja na društvenim mrežama sa Milunkom Savić, što i jeste pozitivno poređenje. Sve sam to i ja mislio, u pozitivnom smislu naravno. Nisam mislio ništa negativno. To je bila ideja - da se na takav način istakne uloga žena u svemu ovome. Mislim da je Darijin odgovor doveo do toga da se to pitanje protumači kao seksističko. Moja ideja zaista nije bila takva.

Na pitanje da li će se u emisiji "Fokus" izviniti ženama zbog svoje izjave, Jakšić odgovara potvrdno.

- Večeras ću se izviniti u uvodom delu. Ukoliko sam bilo koga uvredio na bilo koji način - izviniću se u emisiji. Iz toga sam izuzeo Dariju Kisić, jer ona nije bila uvređena - zaključio je Jakšić.

Video: Pogledajte demonstrativni odlazak Ane Brnabić sa konferencije za medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    22. april 2020 | 14:46

    Sta je sporno u ovome pitanju??? Apsolutno NISTA!

  • Car

    22. april 2020 | 14:32

    Odlican novinar i nista strasno nije rekao. Vrhunski vodi svoje emisije i odlicna pitanja postavlja

  • Baki

    22. april 2020 | 14:24

    Kada doticna stigne u ovoj krizi da radi svoj posao uopste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA