≫ 

Stevanović: Ne smemo da se zavaramo, da pomislimo da je posao završen i da je epidemija nestala

- Bitno je da imamo sve manji i manji broj obolelih koji polako, ali stabilno pada - rekao je on

  • 13

Na redovnoj konferenciji povodom izveštaja o stanju epidemije korona virusa u Srbiji direktor Infektivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović rekao je da su rezultati novoobolelih dosta dobri i da su mere koje su preduzete dale rezultate. 

- Bitno je da imamo sve manji i manji broj obolelih koji polako, ali stabilno pada. Ali ni u kom slučaju ne smemo da se zavaramo i da pomislimo da je posao završen i da je epidemija nestala. Uspeli smo da priču stavimo pod kontrolu, ali trebaće nam još jedan izvestan period da se održe ovako stabilni rezultati i da se spreči novo povećanje obolelih. Potreban nam je i dalje veliki oprez i poštovanje svih mera i saradnja svih u zemlji da bismo ovaj trend uspeli da održimo. Ovo je dobro ali i dalje nema opuštanja i dalje moramo da mislimo da se epidemija može vratiti ako budemo pokazali neozbiljnost u sprovođenju mera. A, na nama je kliničarima da se borimo za svakog pacijenta i povećvamo broj uspešno izlečenih - rekao je Stevanović.

Dr Srđa Janković je takođe naglasio da sada nema nikakvog opuštanja i da bi se još oštrije trebalo pridržavati mera.

- Pozitivan trend u suzbijanju epidemije je očigledan, nema nikakve sumnje da stvari idu dobrim tokom, ali on nije predodređen. Moramo još čvršće nego do sada da sprovodimo mere, naravno uz popuštanje koje se radi sistematično ali nikako ne smemo da se poigravamo mišlju da je ovo kraj i da smo pobedili  - do kraja moramo da budemo koncentrisani i odgovorni - rekao je on.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: U Srbiji preminulo četiri osobe, na respiratoru 103

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA