Lepe vesti iz Srednjobanatskog okruga: U poslednjih 7 dana nije registrovan nijedan slučaj korone

U ovom delu Vojvodine ukupno je registrovano 28 slučajeva zaraze virusom Covid-19 od početka epidemije

  • 0
Opšta bolnica Foto: Promo

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, na teritoriji Srednjobanatskog okruga je od proglašenja pandemije korona virusa do srede registrovano ukupno 28 osoba pozitivnih na Covid-19.

Ipak, kako navodi portal Zrenjaninski.com, u poslednjih nedelju dana, a na osnovu sprovedenih testiranja, nije bilo novih slučajeva pozitivnih na koronu.

To je istakao zrenjaninski epidemiolog dr Radivoj Filipov, a podaci su saopšteni su na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije, koja je održana u Gradskoj kući u Zrenjaninu 22. aprila.

Na sednici, kojom je predsedavala načelnica Okruga i komandant Okružnog štaba Snežana Vučurević, razmatrana je aktuelna situacija na teritoriji srednjeg Banata.

Posle svih iznetih podataka, zaključeno je da je stanje u zdravstvenom sistemu na teritoriji okruga stabilno.

- Svi postupci i procedure uspostaljeni su kako je i propisano i u potpunosti se primenjuju - saopšteno je iz Srednjobanatskog upravnog okruga.

Konstatovano je i da je u bezbednosnom smislu situacija stabilna.

- Poštuju se mere samoizolacije i zabrane kretanja. Nije bilo čestih povreda propisanih mera - istakao je načelnik Područne policijske uprave Zrenjanin Dragiša Vojnović.

Posebno je ukazano na značaj i doprinos građana koji su disciplinovanim i odgovornim ponašanjem u velikoj meri doprineli trenutno povoljnoj situaciji.

- Neophodno je da se i u narednom periodu svi pridržavaju propisanih mera u cilju sprečavanja širenja zaraze - navodi se u saopštenju.

Video: Gojković: U KC Vojvodina 84 zaražena pacijenta, smanjuje se broj obolelih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA