≫ 

Mural kao omaž doktoru Laziću u Inđiji: Mi nismo znali za njega. To je sramota i to nas je pokrenulo

Mural je rad Dejana Ivanovića

  • 6
Mural dr Laziću Inđija Dejan Ivanović oslikava mural, Printskrin: Youtube

Marš na Drinu kao da je odjeknuo čitavom Srbijom i Srpskom kada je stigla vest o smrti doktora Miodraga Lazića, usled infekcije korona virusom, inače direktora Urgentnog centra u Nišu, koji je uz zvuke ove pesme, borben do samog kraja, i sahranjen. Sada, svi mu se odužuju, a u Inđiji je na magistralnom putu Beograd - Novi Sad dobio mural.

Odjekivao je "Marš na Drinu" u našim glavama i zbog naše sramote - mnogi u Srbiji nikada nisu čuli za njegove ratne podvige, beskompromisno spasavanje života svakog ljudskog bića, ali na srpskom frontu. Lekciju o njemu dali su nam, praktično, sunarodnici iz Republike Srpske.

Tako su za Lazića, tek posle smrti, čuli i momci iz Inđije. Nije im trebalo mnogo da shvate njegovu veličinu.

- Hteli smo ovde da odamo počast našem doktoru s obzirom na dela koja je učinio, jer mislimo da je to stvarno zaslužio. Iskreno mi nismo ni znali za njega, eto to je neka naša sramota, ali to nas je motivisalo da uradimo nešto ovako značajno. Kada smo videli njegovo pismo, njegovu sahranu, to nas je jednostavno nateralo. I pročitavši njegovu biografiju, slušajući njegova iskustva, mi smo jednostavo bili naterani našom savešću da uradimo ovo... - priča za Inđijsku panoramu Božidar Sudžum iz Udruženja GrađaniIN.

Momci su tako želeli da pošalju jasnu poruku, a mural je rad Dejana Ivanovića.

Mural dr Laziću Inđija Božidar Sudžum, Printskrin: Youtube

- S obzirom na krizu koja vlada trenutno, poruka je: "Samo žrtva za druge, za svoj narod, za svoje ljude", jednostavno, to je čovek kojem su drugi životi značili više nego njegov. Mislim da za ovu krizu ne postoji bolja poruka i bolji primer od dr Lazića - dodaje Sudžum.

Mural dr Laziću Inđija Printskrin: Youtube

Video: Ovako je hirurg heroj dr Laza otvorio UC Niš

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    23. april 2020 | 10:23

    Nismo znali za njega i mnoge nase heroje jer se zataskavalo stradanje srba. Trebalo je napraviti sliku da su srbi agresivni zlocinci, zbuniti narod, poniziti ga do kraja. Na zalost u stvaranju takve slike su ucestvovali mnogi iz Srbije, peta kolona uvek postoji i ne smiruje se zarad lakog zivota i pozicija.

  • Realno stanje

    23. april 2020 | 10:20

    Bravo momci, svaka čast!!!

  • Una

    23. april 2020 | 10:46

    Neka mu je laka crna zemlja. Gledala sa dokumentarac o dr. Lazicu i jos uvek su mi te slike pred ocima. Pitam se, da li je moguce da sad tek saznajemo kakav je to bio covek i lekar, to je nasa velika sramota. To sto je odabrao Mars na Drinu nije slucajno, jer narod preko Drine je cenio to sto je njihov dr.Laza cinio za njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA