Aplauz u Šapcu ne počinje u 20 sati: Prvo se sa terase oglasi Anastasija (15) svojim glasom slavuja

Za sada, na oduševljenje svih, repertoar sa njene terase su pesme o Kosovu

  • 11

Tačno u 20 sati svake večeri u Šapcu začuje se predivan glas mlade Anastasije Bogdanović (15), koja je odlučila da svoju podršku lekarima i drugarima čiji su roditelji zdravstveni radnici pruži sa balkona.

U vreme kada uveliko traje policijski čas zbog korona virusa, i kada kazaljke pokažu 20 sati, sa njene terase najpre se začuje neka rodoljubiva, izvorna pesma, čija melodija kao da stiže iz dubine duše.

A onda, njen glas počinje da se meša sa aplauzom ostalih komšija koje je slušaju sa drugih terasa naselja Benska bara. I tako, kao da se nadjačavaju, ali ne takmiče, već nadopunjuju.

A tek kad završi pesmu uslede prave ovacije.

Moralna podrška, svakako, od srca, stiže pre svega Anastasijinim drugovima, njihovim roditeljima, koji rade u Domu zdravlja. A onda i svima ostalima - koji vreme provode zatvoreni u kućama, koji čekaju da vide svoje unuke, onima koji su se uželeli šetnje uz Savu ili izleta na Drini.

Magija koja nastaje natera sve da zaborave na policijski čas, strah od bolesti, uliva veru i nadu da složni sve možemo da pobedimo zajedno, pesmom, aplauzom, mahanjem i osmesima.

Ideja da nastupi u 20 sati pala joj je napamet kada je, nakon što je pevušila na terasi preko dana začula aplauz svojih komšija.

Ovaj biserni glas postaje možan i tanan kada Anastasija počne da peva srpske izvorne pesme, koje posebno ceni. Za sada, na oduševljenje svih, repertoar sa njene terase su pesme o Kosovu.

Anastasija je svoj dar za muziku razvijala još od detinjstva. Pevau horu KUD "Abrašević" i svira flautu.

Pre svog nastupa, tokom dana, vreme ispunjava školskim obavezama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA