≫ 

Ako ne možete na groblje zbog korone, oni će ići umesto vas: Očistiti, zapaliti sveću, položiti cvet

Sve će to slikati i poslati vam sliku, kao dokaz da su zaista ispoštovali svaki dogovor

  • 1
Grob, groblje Foto: Pixabay

Za vreme vanrednog stanja firma "Večno sećanje", koja se bavi održavanjem grobnih mesta, nudi potpuno besplatno svoje usluge sugrađanima koji imaju preko 65 godina i koji imaju potpunu zabranu kretanja.

- Mi se bavimo čišćenjem i održavanjem grobnih mesta na teritoriji Beograda. Ukoliko osoba ima važan datum povodom svojih najbližih koji više nisu sa nama (godišnjica, rođendan i sl.), može slobodno da nam se obrati. Mi ćemo obići grobno mesto, očistiti, zapaliti sveću, položiti cveće, sve to slikati i poslati slike korisniku. Nisu nam potrebni lični podaci, već samo broj grobnog mesta i broj telefona na koji ćemo poslati slike - rekli su za Telegraf.rs iz "Večnog sećanja".

- Za četiri dana, 27- og aprila je pobusani ponedeljak, kada se tradicionalno izlazi na groblje, a kako je starijima od 65 godina to onemogućeno, verujemo da će za taj datum biti najveće interesovanje - dodali su.

Podsećamo, pre dve godine ova firma je pokrenula akciju "Nezaboravljeni".

Kada su saznali da postoji određen broj znamenitih ljudi koji su preminuli pre nego što je napravljena Aleja velikana i Aleja zaslužnih građana, a da o njihovim grobovima niko ne brine jer nemaju naslednike, preuzeli su te grobove na sebe.

Tada su se, između ostalih, pobrinuli i za grob poznate glumice Žanke Stokić. Njen grob godinama nije održavan.

Potom su sredili i spomenik Dobrici Milutinovću, Iliji Stanojeviću Čiči, Milki Grgurovoj Aleksić i Vele Augusta Nigrinovoj.

- Bilo mi je potrebno par dana da obiđem grobna mesta sa prvobitnog spiska i da vidim u kakvom su stanju njihovi grobovi i gde su sahranjeni  i tako sam došao do preostala 4 imena. Za Dobricu Milutinovića nije čuo veliki broj ljudi, te mnogi ne znaju da postoji nagrada koja nosi njegovo ime – Dobričin prsten. Za likom i delom Ilije Stanojevića - Čiče šira javnost nije upoznata, čak iako je snimio prvi srpski film, već samo stručna javnost. Takođe to je slučaj i sa likom i delom dve dve dramske dive: Milke Grgurove Aleksić i Vele Augusta Nigrinove - rekao je tada za Telegraf.rs Ratko Vujović, pokretač akcije "Nezaboravljeni".

Video: Pomoć za najugroženije: Milan Borjan i Dejan Tomašević kao volenteri pakuju pakete za penzionere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA